Tingla har flyttat

Nu är dagen här, då den första kattungen flyttat. Min lilla flicka, gullnosen Tingla är nu skriven i Täby :-). Strax efter klockan 16 kom Marie, Nora och Agnes - förväntansfulla och lyckliga. Marie uttryckte att det nästan var overkligt, familjen hade väntat så länge. Först levt i ovisshet och hoppats att Tingla skulle bli deras och när de väl tingat henne, dröjde det ytterligare några veckor, innan hon skulle vara mogen att flytta. Det är lite som en graviditet, tycker jag, och en dag kommer barnet, i det här fallet kattungen.

Det är en del praktiska saker, som måste fixas i samband med att en kattunge ska flytta. På SVERAKs hemsida finns de blanketter, som ska fyllas i och medfölja kattungen. Jag är ju inte förtjust i pappersarbete och känner alltid ett motstånd att sköta sådant. Svårt är det inte men man måste vara noggrann och fylla i alla uppgifter korrekt, för dessa är värdehandlingar. Det är givetvis lättare om man hjälps åt men Ove hade mycket annat att sköta, så jag fick fixa det på egen hand. Först handlade det om "Överlåtelse av katt", köpekontraktet, och sedan om "Ägarändringsintyg", det senare måste skickas in till SVERAK, för annars tillhör katten fortfarande mig "i rullarna". Detta ska jag posta imorgon. En filt får Royal Canin, lite torrfoder och även en påse blötmat (som hon kanske inte vill ha, eftersom hon hittills bara velat ha torrfoder), lite ren sand från toalådan, som luktade bekant och en broschyr från Agria fanns i "Agriapåsen" som Tingla fick med sig. Hon sattes in i transportburen, dörren stängdes och det var klart för avfärd. Jag vill aldrig göra avskeden långa. Det är bara jobbigt.

Tingla kröp in under en kudde i soffan, när hon släpptes ut i sitt nya hem men ganska snart började hon titta fram. Om några veckor har hon glömt oss på Gjuteribacken, precis som hon ska, men vi kommer aldrig att glömma henne. Det går inte att behålla alla kattungar och även om det just nu känns vemodigt att Tingla inte kommer att komma upp i min säng ikväll, vet jag att hon kommer att glädja familjen Töpel och att hon kommer att bli omhändertagen på allra bästa sätt. Imorgon är det  Truls tur att flytta men Tudor får vi rå om ytterligare några dagar.

Den första bilden är den sista här hos oss och den andra är den första i det nya hemmet.

 
28 apr 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)