Tinglas nya familj

Hagen står kvar på golvet i vardagsrummet. I den finns två skålar med vatten och ett fat med bebisfrön och så den lilla kattlådan, nu med nästan enbart sand. Pelletsen är utfasade av sanden och det gillar kattungarna mycket bättre; skönare för tassarna och bättre att krasa i. De intresserar sig inte för att äta av sanden, har väl heller inte riktigt visat intresse för det men vem vet, om de fått ren sand utan pellets från början. Vill inte tänka på, hur det blivit med den klumpbildande sanden i deras små magar. 

Natten till idag slapp kattungarna för första gången stängas in i hagen under natten. De fick själva välja, var de ville sova och det blev i soffan - klart skönare än på golvet i hagen, även om den är bäddad med både en mjuk filt och ett slätt nymanglat lakan. När de ska ska sova ligger de fortfarande helst tillsammans i en liten hög. De vet var kattlådan finns och dit pinnar de iväg, när de behöver uträtta sina behov. Så gulligt idag när Truls vaknade och var kissnödig. Han skyndade sig så mycket han kunde från sin sovplats, den här gången under soffan, till sin låda och satte sig och kissade med en drömsk blick och stor lättnad över att ha hunnit ända fram, min lille gubbe. Därefter var det dags att äta lite. Jag serverade först frön - inte hungrig! Sedan tog jag fram mousse - jättehungrig! Syskonen måste ha luktat sig till att det serverades mat, trots att de sov, för båda två reste sig upp, sträckte på sig och skuttade iväg mot matfaten. Tänk, så små individer men ändå så'n skillnad i personlighet, tycke och smak. Alla tre är jätteduktiga att både äta och dricka vatten. Tingla är inte förtjust i blötmat utan föredrar Mother and baby torrfoder. Tudor gör som sin bror, äter helst mjukmat. Stisse har inte helt slutat försöka stjäla kattungemat men han har blivit mycket bättre.

Ungefär halv sju kom Marie, hennes båda döttrar, Nora och Agnes, och svärmor Marianne. För första gången skulle de få se sin kisse i verkliga livet. De har följt Tinglas utveckling på bloggen och säkert också gjort sig en bild av henne, inte bara beträffande utseendet utan av "hela" Tingla. Jättefina flickor, som ska få en ny, mjuk, gullig, rolig och busig kattunge om c:a sex veckor. Visserligen med saknad men ändå med glädje kommer jag att se lilla, mysiga Tingla flytta till familjen Töpel-Friberg i Täby. Trulle passade också på att visa sin allra bästa sida och med lite tur kommer han att få flytta med sin syster. Jag kontaktades strax innan familjen Töpel-Friberg kom av ett annat par, som är intresserat av att köpa Truls. De som vill köpa ett syskonpar har alltid företräde, som jag skrivit tidigare. Att Marie och flickorna, farmor också förresten, blev förtjusta i Trulle, gick inte att ta miste på men att Marie, sedan hon bekantat sig med Truls, ville ha betänketid och överväga om familjen ska köpa två kattungar istället för en, som de tänkte först, visste varken de eller jag. De ska ge besked senast måndag.

Om jag skulle göra en hemsida idag, skulle jag absolut inte välja n.nu. Har många gånger övervägt att skapa en helt ny sida men har inte orkat ta mig an jobbet. Hoppas lusten kommer över mig någon gång, för i det här programmet är man väldigt begränsad. Hade tänkt publicera så fina bilder på kattungarna och flickorna men då säger programmet att det är fel format på bilderna - för breda. Trist!

11 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)