Tog steget idag

Idag vid lunchtid skrev jag ett mail till ordförande i Birka kattklubb, Elisabeth Kristensson. Jag ville höra hennes åsikt om, hur jag på bästa sätt avslutar mitt medlemskap i Järva och blir ny medlem i Birka kattklubb. Båda klubbarna är ju anslutna till SVERAK och jag vill inte ha något "glapp" hos SVERAK. Det besked jag fick var detsamma, som jag själv kommit fram till men det var skönt att få det bekräftat. Mitt uppdrag i styrelsen i Järva upphör i och med årsmötet 22 feb och jag söker inträde i Birka kattklubb från och med 23 feb.

Birka kattklub har den senaste tiden haft sina möten i Solna, i Elisabeths bostadsrättsförenings gemensamhetslokal. Inte fel! Visserligen kommer jag väl inte att vara där så mycket men medlemsmötena och årsmötena framöver vill jag deltaga i. Jag berättade om mina katter och att jag är aktiv i Ragdollklubben. Förunderligt nog känner jag redan två personer i styrelsen i Birka, eftersom de båda föder upp Ragdolls. Förmodligen är det från dessa två Elisabeth fått informationen, när hon spontant sade: "Jaha, Ragdollklubben är ju en aktiv klubb, har jag hört". Hon hälsade mig välkommen och om en stund ska jag betala in medlemsavgiften, 295kr, och fylla i ansökningsblanketten.

Jag känner att benet blivit mycket bättre, sedan jag kom hem men givetvis återstår mycket träning, innan det fungerar, som det ska fullt ut. Det känns ändå skönt att jag tog mig till tvättstugan idag och vek de nytvättade lakanen tillsammans med Ove. Nu är det renbäddat igen och det älskar jag. Jag har också kammat en halv Stisse, sedan tröttnade han och jag hade inte så mycket att sätta emot. Bara jag blivit lite bättre, ska vi bada - i första hand - tufsiga Stina men det skulle också vara bra att schamponera Stisse. Jag tror inte att någon av dem kommer att  protestera med våld men starka Stisse kommer att bli svår att hålla på plats i badbaljan. Han kommer att utrustas med sele. 

Stina löper fortfarande och jag hoppas att det snart är över. Jag tycker så synd om henne. Under alla omständigheter får hon vänta med sin sista kull. Hon behöver vila från allt ansvar en kattmamma tar. Eftersom hon inte förstår det själv, måste vi hjälpa henne och låta henne få tillbaka alla sina kattkrafter. Kom precis på en sak; ordet kattkrafter betyder krafter hos en katt men ordet hästkrafter används oftast inte för att beskriva starka hästar utan hur stark en motor är. Fundera på detta!

14 feb 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)