Tomt

Stina har varit på dejt tidigare men då har jag inte upplevt det så tomt, som jag gör nu. Hankatten brukar själv signalera, när han tycker att det räcker med damsällskap. Då lägger sig ofta katterna bredvid varandra och sover. Givetvis hoppas jag på att parningen lyckas men att det går fort och att Stina snart kommer hem igen. Hon är en lugn katt men ändå är det påtagligt tomt efter henne. Jag har inte hört något från Karin idag men det tolkar jag som att allt går bra.

Klockan 11 idag hade Carina, Christoffer och jag vårt sista telefonmöte gällande det här numret av Trasdockan. Det var några små saker, som behövde korrigeras och Christoffer hoppades hinna skicka materialet till tryckeriet redan idag. Nu börjar arbetet med årets sista nummer av tidningen. Temat kommer att vara försäkringar. Jag tror inte att jag är ensam om att tycka att försäkringsbranschen är väldigt snårig. Det är näst intill omöjligt att jämföra de olika bolagen, eftersom de har en hel del olikheter. Ett bolag försäkrar mot tandsjukdomen FORL, ett annat inte, ett har livförsäkring för blandraskatter medan ett annat inte har det osv. Det kommer att bli ett stort arbete med mycket material att läsa in, innan vi kan skriva om försäkringar. Lönen är ändå värd jobbet - vi får egen kunskap och kunskap är inte tung att bära :-).

Dvärväxt hos katter var något jag inte hört talas om förra året vid den här tiden. Uppriktigt sagt hade jag aldrig ens funderat över om diagnosen fanns. Ann-Sofi Björnstjerna arbetar på Sveriges lantbruksuniversitet och har skrivit en vädjan till Ragdollklubben om pengar för att snabbt kunna starta ett arbete med att ta fram ett DNA-test, för att kunna identifiera bärarna av genen. Detta arbete beräknas ta mellan några månader till något år beroende på hur lätt/svårt det är att hitta anlaget i DNA-kedjan. Forskarna kommer också att ansöka om bidrag från bland annat Agria och Svenska kennelklubben. Ju förr pengar kommer in desto fortare kommer arbetet igång. 

Igår fick jag en liten video på Smulan. Hon är mycket lekfull och jag såg, hur roligt hon tyckte det var att springa runt i sin tunnel. Jag har aldrig tidigare sett ett sådant spännande lekrör med "armar", som hon också kunde krypa ut ur (och kanske in i). Hon och Leo har nu också varit på sitt pensionat och deras matte på sitt. Smulan trivdes bra men Leo var lite mer tveksam. Han fanns också med på videon, en jättefin bicolorkille. Annelie tycker att han är lite väl tung men jag tycker att han verkar lagom - uppfattar honom som en stor, men inte tjock, katt.

Stisse sover och jag ska smyga ut i köket för att fixa med middagen. Han kommer ofta på, när jag lagar mat, att han vill bli klappad och då ska jag sätta mig i soffan tillsammans med honom. Om jag inte genast lyder order, jamar han högt och buffar på mina ben. Därför ska jag passa på nu, då jag inte blir avbruten (hoppas jag).

 

6 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)