Tomt hos Lotta

Alla som haft kattungar vet att tempot är högt, när de är vakna. Hemma hos Lotta har det funnits kattungar ända sedan 27 juni, då Rubi fick sin första kull. Två månader senare, 27 augusti, föddes Nicko, Nickan, Ninni och Nanna. Jag följer SVERAKs regler och det innebär att ingen kattunge flyttar innan den är 12veckor. Eftersom jag tycker/tror att det är jobbigt för kattmamman om alla ungarna flyttar samma dag, ”slussar” jag ut dem. Idag var Nickan den enda som var kvar av kattungarna men hittills har Sissel inte synbart reagerat på att de andra har flyttat.

Nanna, som kom till sitt nya hem i måndags, var lite blyg först och kröp in under en säng men efter en stund tog nyfikenheten överhanden. Lillmatte Hilda är lika söt som Nanna och de två verkar ha funnit varandra av bilderna att döma. Jag fick alltså foton på dem imorse. Både Hilma och Nanna verkade jättepigga till en början (av bilderna att döma) men vartefter tiden gick  och den värsta spänningen lagt sig, kopplade de av och somnade nästan tillsammans.

Stina kastrerades ju på Väsby djursjukhus och idag kom en inbjudan därifrån. Royal Canin hade bjudit in till föreläsning om foder med samtidigt kaffe och smörgås. (inbjudan vände sig i första hand till uppfödare även om alla var välkomna). Jag tycker om sådant. Den erfarenhet jag har av företaget är positiv; kunniga representanter, stort utbud och ett ”intresserat” bolag. Ove och jag är nu anmälda till detta event 7 december. Ove är den hos oss, som kan absolut mest om olika foder och vet vad katterna vill ha och behöver. 

Nickan flyttade idag och hon har hela tiden varit den, som varit minst men lika alert som de övriga. Det är bland katter som bland människor - en del (lyckliga) människor kan äta vad som helst och hur mycket som helst utan att bli tjocka, andra lägger på hullet direkt något är kaloririkt, några är jätteintresserade av mat och vill äta jämt medan andra inte tycker att mat är särskilt viktigt och äter sig bara mätta men inte övermätta. Enligt Ragdollklubben ska en kattunge väga minst 1 300 g, när den flyttar. Nickan vägde 1 510 g idag. Lotta har haft kattungar i 21 veckor och en dag och jag förstår henne helt och fullt, när hon på kvällskvisten skrev: ” saknar så mina busar”. Jag vet! När den sista kattungen flyttat känns inget sig likt men..... jag vet att alla kattungarna nu bor i nya hem, där de gläder sin nya familj. Genom kattungarna har jag också fått nya vänner, Anette t ex. Hennes Izzie har hunnit bli drygt tre år och hela familjen avgudar henne. Anette kommer på lunch imorgon :-).

 
22 nov 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)