Torsk, mums!

Om jag bara kunde att få Sandie att äta frön! Torrfoder innehåller allt, som en katt behöver men hon vägrar. Hon är hellre hungrig än äter frön. Det är inte fel på hennes matlust men hon vet att om hon låter bli att äta tillräckligt länge, så får hon mat, som hon tycker om. Den mesta maten köper vi på Bromma Zoo men jag tror att bland alla sorters kattmat, tycker hon allra bäst om Sheba men inget går ändå upp emot torsk!

Idag har jag vilat från Trasdockan. Efter frukost och det vanliga "morgonstöket" gick jag till frissan. Jag vill inte påstå att det var strålande sol, när jag gick men det var ok. När jag skulle gå hem, var det som en dusch ute. Jag stannade kvar i salongen tills Ove kom och hämtade mig. Han hade redan på morgonen bestämt att han skulle åka hem tidigare för vi skulle storhandla. Skönt att slippa ut i ösregnet!

När jag skulle lägga in några varor i frysen, fick jag syn på ett paket torsk. Efter maten kokade Ove den. Alla katterna satt på golvet i köket och "sjöng". De fullkomligt älskar torsk. De somnade direkt efter maten och jag hade inte hjärta att väcka dem. Egentligen skulle de kammas och borstas ikväll men det får bli imorgon.

Vi har sålt vår båtvakt 9 augusti. För 500kr slipper Ove vakta båtar. Det finns en lista i båtklubben med namn på personer, som man kan ringa, om man vill slippa sitt vaktpass. Dels skulle det vara förfärligt att gå runt på bryggorna mellan 02:00-06:00 natten mot söndag och dels ska vi åka till Arne, ordförande i Järva kattklubb, redan klockan 08:30 på lördag. Styrelsen och en del andra kattentusiaster ska planera det sista och ha "genrep" inför utställningen. Det kommer att bli en lång dag, för det är mycket att göra och mycket att gå igenom. Säkert kommer vi att vara hemma tidigast klockan 18 och då skulle det vara hemskt att också behöva vara båtvakt några timmar senare.

Jag har skrivit det förr men gör det igen; det ska bli så roligt att ge ut första numret av Trasdockan. Vi har redan fått mail från medlemmar, som vet att tidningen ska komma i september. Alla är jätteglada över att vi återupptagit den, så glada att de skriver till oss. 

Både Carina och jag har nu fått meddelande om att vi är välkomna till seminariet i Örebro. Det ska bli intressant att höra föreläsningen "om avel med vitfläck". Det finns tre typer av Ragdoll - bicolour, colourpoint och mitted. Våra kissar är alla colourpointkatter. I Stinas första kull är flickan en bicolourkisse, har som ett vitt V i ansiktet. Alla kattungarna i den förra kullen är bruna mitted, dvs de är vita från hakan ner över bröstet, under magen och ända bak till svansen. På Helig Birma är det ett skönhetsfel, om det finns något vitt på hakan och man bör inte avla på en Birma med vitt på hakan. Undrar vem som hittat på allt! 

29 jul 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)