Torsk- och räkfest

Det blir varken leverpastejkatterna eller kokt-skinka-katterna idag. Det är kokt-torsk-katterna. Jag tror inte att det finns någonting en katt älskar mer än just torsk. Här tror jag inte det finns några individuella skillnader men....... vem vet?  Både stora och små katter satt på mattan nedanför spisen och inandades den, för dem, ljuvliga driften av fisk, som puttrade på spisen. Det får mig att berätta om Jacobssons organ. Det är ett luktorgan hos vissa djur, däribland katter, och används för att uppfatta luftburna doftpartiklar. Det sitter uppe i gommen bakom framtänderna. Huruvida människan har detta organ är inte fastställt.

Den lilla kören satt helt stilla under "fisksången", det var så vackert; tre små sopraner, två altsångerskor och en bas. De fortsatte sjunga ända tills fisken hade svalnat och de fick den serverad. Åh, vad de åt! Efter maten var de tvungna att sova ett tag. Det är allt vanligare numera att Sandie sover tillsammans med en kattunge högst upp i klätterställningen. Jag kan inte riktigt koppla av, när kattungarna är däruppe men jag är mindre orolig nu, eftersom de mer och mer behärskar sin kropp och inser eventuella faror.

Katterna sov länge, mätta och belåtna efter torskmiddagen. De kan omöjligt ha varit hungriga men när Ove tog fram räkor blev de klarvakna och lämnade sina sovplatser. Ove dukade små fat med lagom stora bitar av räkor och de åt allihop med förtjusning. Nu har de också blivit räk-katter. Det gäller att se upp med maten nu.

Mysan, min gamla "husis" var en sann finsmakare. Köttfärsen skulle vara nymald, fläsk- och kycklingfilén finskuren och rumstempererad och torsken komma från Findus. Då åt hon. Hur blev hon så'n? Ja, det är lätt att förstå men jag får inte göra om misstaget. Det viktigaste är att katterna tycker om frön, tycker jag. De innehåller allt de behöver, kan alltid stå framme (inte bebisfrön då, om man har vuxna katter, eftersom de innehåller för mycket kalorier) och blir inte torra och gamla. Alla kattungar från oss har tyckt om frön och nu jobbar vi på att Yatsi också ska börja äta Mother and baby till frukost istället för mjölk.

Kattungarna är 9 veckor idag - stora, pigga, trevliga, nyfikna och jättejättegulliga. Yatsi väger 1320g, Mitzi 1450g och Titzi 1500g. 

9 jan 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)