Trädgården

Trodde att det från och med igår skulle vara möjligt att låta balkongdörren stå öppen hela dagarna, så att katterna skulle kunna gå ut och in som de själva vill, utan att behöva stå på in- respektive utsidan och jama. Det var så fint väder igår, så Ove och jag åkte till Plantagen och köpte blommor till balkongen. Idag hjälptes vi åt att göra fint där; Ove planterade efter mina anvisningar. Jag har större erfarenhet av växter och deras placering i blomlådor men är sämre på att gräva (min dåliga hand). Det är skönt att ha allt detta gjort nu, eftersom Christine kommer och putsar fönstren, inklusive dem på balkongen, på torsdag. Visserligen kommer det genast avtryck av små nosar men det gör inget. Det är 2017 års "nosupplaga". Katter gillar inte stängda dörrar men tyvärr måste det bli så några dagar till, eftersom temperaturen ska sjunka imorgon och så förbli ytterligare några dagar. Idag har det iallafall varit hyfsat varmt och alla kattern hjälpte till med "trädgårdsarbetet". 

Balkongen är den ultimata trädgården för både mig och katterna. De vill inte vara utomhus - verkar tycka att det är lite otäckt med så mycket yta utan tydlig avgränsning. Själv anser jag att några krukor med blommor är fullt tillräckligt för att tillfredsställa mina behov av agrikultur. Jag tycker mycket om blommor men avskyr egna rabatter och gräsmattor. Usch, vilket jobb det var! Alltid var det något som skulle göras på tomten. Balkongen passar både oss och katterna perfekt. Vad vi tänkt på tidigare - eller rättare sagt inte tänkt på - är en klättermöbel på balkongen. Den får bra plats där och katterna trivs utmärkt med att både spana på fåglar och sova på den. Ännu har ingen av dem velat ligga i "vaggan", där Tingla, Tudor och Truls älskade att sova tätt tillsammans men kanske det kommer. 

Båten är hos "båtdoktorn". En propeller ska bytas och toalettanken ska justeras. Sedan är det dags att ta med katterna till båten och sova över en helg eller ett par, innan vi gör någon längre båttur. Stisse och Stina känner igen sig år från år. Så snart de kommer ombord går de först och kollar om kattlådan står kvar, därefter om mat- och vattenskålarna finns på samma plats som tidigare. Sedan sätter de sig framför trappan till akterdäck i väntan på att få på sig sele och koppel och gå ut. Sandie har aldrig varit på båten tidigare och - eftersom hon är en försiktig tjej - kommer hon nog tycka att det är lite läskigt till en början. Då är det bra att ha med sina sjövana kompisar :-).

Bilderna är "klickbara". 

 
7 maj 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)