Snart klart för flytt

När kattungen ska hämtas sätter jag och den blivande ägaren oss ner och tittar tillsammans igenom de papper, som ska medfölja kattungen. Jag har meddelat per mail att jag vill att vi avsätter en timme i samband med det slutgiltiga köpet. Det är viktigt att det finns tid för frågor och jag vill också informera om saker, som jag tycker är viktiga att känna till.

I lugn och ro läser vi tillsammans igenom veterinärbesiktningsprotokollet. Skulle det finnas en anmärkning, har hänt en gång, förklarar jag vad det innebär. I det fallet hade katten kroksvans, knappt märkbar men den fanns. Kroksvans beror på en missbildning av en eller flera svanskotor. Det finns en recessiv (kräver anlagen från båda föräldrarna) ärftlighet i detta, vilket gör att man inte ska avla på katten men den är välkommen att ställas ut. Jag betonar vikten av att blanketten om ägarändring skickas in direkt, annars fortsätter katten att vara min. Köparen får sedan välja om jag eller hen själv tar på sig uppgiften. Jag har alltid katttungarna försäkrade och vi talar om vikten av att köparen omedelbart tecknar en egen försäkring på den nya familjemedlemmen. Vi läser tillsammans igenom överlåtelseavtalet (köpekontraktet) och undertecknar det. Köpet är därmed avslutat och stamtavlan överlämnas.

Sedan informerar jag givetvis om att köparen nu är medlem i Ragdollklubben resten av året. Jag berättar om vad det innebär och att jag hoppas att hen gör till en vana att "titta in" på vår hemsida. Givetvis är min förhoppning att hen vill fortsätta som medlem i klubben även som betalande. Jag har registrerat kattungarna hos Royal Canin och skickar med ett kattungepaket därifrån. Köparen får också en liten present från Agria, eftersom jag har våra kattungar försäkrade där. Skickar också med lite "begagnad" sand från kattlådan så luktar det bekant i lådan i det nya hemmet.

Därefter är det dags för avsked och vi önskar kattungen och familjen många fina år tillsammans.

Fick en bild på Kajsa och Buster - i fel format för bloggen, tyvärr. De är syskon och flyttade tillsammans till Marita och Peter. Det enda de klagar på där är att de inte får sova i Peters sovrum. Som hämnd håller de honom vaken på nätterna genom att jama och krafsa ihärdigt på dörren :-). Hoppas på en annan bild att kunna visa imorgon.

26 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)