Tråkigt men viktigt

Inte alla typer av möten är roliga, årsmöten i en bostadsförening till exempel. Samma dagordning år ifrån år och så måste det vara. Innehållet i punkterna på dagordningen kan ju variera något, i alla fall på en del men mötet är ändå oftast snarlikt förra årets årsmöte. Motionerna varierar ju men motionställararna är ofta demsamma. Övriga frågor - ja, min erfarenhet är att där inte brukar finnas så mycket. Trots allt detta är det viktigt att gå på årsmöten. Där får man ge uttryck för vad man anser och vill. Därför är det tråkigt, när de som är missnöjda bara gnäller i fel forum; tvättstugan, på gården eller i affären. Varför inte delta i årsmötet och ge uttryck för sin åsikt och sina tankar?

Ragdollklubben har kallat till medlemsmöte på lördag. Idag ställde Carina in mötet. Endast en anmäld förutom några från styrelsen. Temat var försäkringar. Klart att man kan ha roligare men det kan också vara bra att få veta, vad man ska tänka på, när man ska teckna försäkring för sin pälskling, oerhört viktigt så att man inte hamnar i den situationen att man tvingas avliva sin trogna vän/bästa kompis/enda sällskap m.m. för att man inte har katten ordentligt försäkrad. Hur många vet att det i vissa försäkringsbolags grundförsäkring endast ingår ett kejsarsnitt och om man önskar ha katten försäkrad även för ett andra, måste man teckna en tilläggsförsäkring? Hur många vet att medicin för en katt med t ex njurfel kostar mer än 6000 kr per år? Hur många vet att FORL (långt ifrån ovanlig tandsjukdom) inte ingår hos alla bolag? Hur många valde det bolag uppfödaren rekommenderade eller som man hört talas om. Vi människor tänker ofta olika om saker och ting och därför anser jag att man ändå ska ha kännedom om demolika försäkringsbolagen, som försäkrar katter och kan göra ett genomtänkt aktivt val. Därför tycker jag att det är tråkigt att inte fler var anmälda.

Nu blir det kallare och kallare och hemlösa katter får det förfärligt. Mest illa far kattmammorna och deras kattungar. Det blir både kallare och svårare att hitta mat. De skulle alla behöva få komma till ett katthem och vaccineras, chippas och veterinärundersökas. Det arbete som görs på Katthemmen är idéellt. Tänk om alla vi, som älskar katter, bara skulle skänka 10 kr per katt årligen. Vad bra det skulle var -  det skulle bli c:a 13 miljoner. De allra allra flesta har råd med det.

 

18 okt 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)