Träning med sele och koppel

Idag kom en film på Yrhättan, när hon hjälpte sin matte att städa. Annelie hade lagt ut en matta för vädring. Smulan fick vara på gräsmattan, seleförsedd men med ett långt koppel i en härlig, röd färg, som passar utmärkt till både hennes päls och temperament :-). Mattan såg spännande ut, där den låg på stolen och när Smulan tittat närmare på den, låg stolen på marken och Smulan "jobbade" med mattan. I hennes sällskap har man aldrig tråkigt! När jag såg hur roligt Smulan hade idag funderade jag en stund på att ta ut våra katter också men kanske skapar jag bara onödigt jobb för mig själv, för något de inte frågar efter. Ska fundera ett tag till.

Idag fick jag ett tips, som jag vill dela med mig av. Som jag skrivit tidigare är det särskilt viktigt att våra djur, för övrigt vi tvåbenta också, dricker ordentligt men eftersom katten ursprungligen är ett ökensjur är det lite si och så med det ibland. Jag ska prova, om detta kan få katterna mer intresserade av att få i sig vätska på det här viset. Detta läste jag idag: "Glass, till husdjuret? Ja, varför inte! Frys in våtfoder och du får en sorbet som din vän inte kommer att kunna motstå. Gör det extra roligt genom att frysa maten i en aktiveringsleksak". Den sista meningen känns som överkurs; åtminstone Stisse skulle tycka att det är för jobbigt. När Tasse fortfarande bodde kvar, köpte vi en foderautomat till katterna. Tasse blev jätteförtjust i den och han fick den med sig, när han flyttade till Carin. Stisse gick fram och nosade ointresserat på automaten. Om han hade kunnat prata, är jag säker på att han sagt: "du brorsan, varför jobbar du så där för lite käk? I köket har du en hel skål, där det bara är att sätta ner huvudet och käka. Inget jobb alls"! 

Stisse är född på Ekerö och Tasse på Vendelsö, öbor båda två. De har samma pappa och är alltså halvbröder. Deras pappa är österrikare och han importerades för att bli avelshane hos familjen Buske. Det blev inte som de hoppats och trott. En av honorna i uppfödningen var en fertil tjej, som löpte med 14 dagats mellanrum och med även andra avelshonor blev det alltför livat på Vendelsö. Asterio fick flytta till en annan uppfödare. Trots samma pappa är Tasse och Stisse väldigt olika. Tasse är en väldigt aktiv katt, smidig utan ett enda extra gram trots att han har fri tillgång till torrfoder. Stisse är Tasses raka motsats; lite lat, betydligt rundare och hoppar inte högre än han måste. Stisse är som väl är ingen storätare. Han lämnar matfatet när han känner sig mätt och äter inte tills det är tomt. Han har hållit samma vikt i många år, trots att även han kan äta när han känner sig sugen.

 

13 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)