Trasdockans dag

Äntligen känner jag att jag börjar komma ikapp och återfå kontrollen.

Att alltid sträva efter att ha kontroll är i de flesta fall av godo, tycker jag, men det kan även ha motsatt effekt ibland. Det senare innebär för min del att jag har svårt att koppla av, när jag inte vet hur mycket tid mina åtaganden kan ta och var jag bäst får in dem bland andra saker som hamnat på mitt bord. Hur prioriterar jag bäst för att vara klar att leverera som utlovat? Jag tänker aldrig ”det går inte” utan jag tänker istället ”det måste gå” men vet inte riktig hur jag ska gå tillväga. Det är då - det gäller tyvärr även på natten - jag har svårt att släppa tankarna på det jag lovat ha klart ett visst datum. Det är inte nyttigt - det förstår jag, men ibland när jag vaknar har jag lösningen klar. Det kan ju kännas skönt men hur bra sov jag då? Nog om det!

Nu återstår bara en lektion i Seniornet och den har jag redan förberett. Uppgifterna för kursdeltagarna är klara - ett diagnostiskt prov. Detta kommer sedan att ligga till grund för vad som måste nötas lite mer i fortsättningskursen, som alla bestämt sig för att gå. De har gjort enorma framsteg den senaste tiden och kommit underfund med att det ena bygger på det andra och att det finns ett visst mönster i tänkandet, när man använder en dator. Full koll här för min del :-).

Nu är det arbetet md Trasdockan som gäller. Jag har påbörjat det men det mesta återstår. Jag är väldigt intresserad av att lära mig saker om kattens beteende, en hel del kan jag redan men det finns oceaner av information i ämnet och massor mer att lära. En katt betraktas som gammal/äldre/senior från 14 års ålder men redan från 8 år brukar de flesta veterinärer rekommendera en hälsoundersökning. Temat i decembernumret av tidningen är ”Den åldrade katten”.

När jag säger att jag vet en del om beteenden, är det generellt om katter. Min uppgift nu är att lägga fokus på den äldre kattens beteende och imorgon handlar det om research. Google är ju alltid bra men jag ska också läsa Bo Söderströms kapitel om beteende i han förträffliga bok ”Hur tänker din katt”. Jag har många gånger sagt att genomgången PawPeds grundkurs, G1, är som ett ”kattkörkort” på nätet men det går också bra att ta körkort utan dator - då med hjälp av Bosse bok.

Vilken gång i ordningen jag skriver detta vet jag inte men ”ju mer man vet om katters beteende, desto roligare är det att vara både kattägare och katt. Ni förstår varandra utan ord, katten och du (men naturligtvis gillar katten att du pratar med den).

Oj då, så långt det här inlägget blev! Då kommer bilderna på Safir och Blue imorgon.

 

20 nov 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)