Tre olika födelsedatum

Therese på Bromma Zoo föder ju också upp ragdolls, som jag berättat tidigare. Ove åkte till zooaffären för att höra om han kunde få tips på, hur man får nappar att fungera. Therese var i tjänst och hon har exakt samma erfarenhet av de nappar, som finns att köpa här, dvs i Sverige. Själv beställer hon nappar och sprutor från USA och hon kunde erbjuda Ove att köpa en förpackning sprutor och en napp men.....Therese bor i Enköping och skulle vara ledig idag. Ok, det var bara att åka och hämta dem, c:a 14 mil tur och retur. Kattungarna måste ju matas till.

Vid 18:30 begav sig Ove iväg. Jag höll ställningarna här hemma. Sandie låg tillsammans med kattungarna i boburen men inte lika utsträckt och mån om att kattungarna skulle komma åt att dia, som hon tidigare varit. Jag värmde vetekudden med jämna mellanrum och förberedde läxan till på fredag för mina kursdeltagare i datautbildningen. När Ove kom hem drygt två timmar efter avfärden till Enköping, bad jag honom kolla till kattfamiljen, innan jag skulle blanda maten till kattungarna, 1 del KMR (mjölkpulver) och 2 delar vatten. Plötsligt ropade Ove: ”kom och titta, en kattunge är alldeles blöt”. Jag tänkte inte heller på att räkna hur många kattungar som låg i boet - ljuset i sovrummet var dessutom svagt. När jag skulle ta upp den blöta kattungen satt den fast i sin mamma; en alldeles nyfödd liten kisse ned navelsträngen ännu inte avbiten av sin mor - moderkakan var ännu inte utkrystad.

Det hade nu gått 46 timmar sedan den första kattungen föddes - nästan två dygn!!!

23:30 respektive 23:51 föddes de sista två kattungarna. Vi hade nu sex fina, pigga kattungar, trots att en av dem vägde 80 g och den andra lilla vännen 75 g. En annan gång ska jag berätta mer om själva förlossningen. 

27 mar 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)