Tre olika raser

Idag var Carina här på besök. Hon köpte Mitzi från vår näst sista kull. Så roligt att hon hade lust att komma hit och fika och prata katt. Nu står det en fin orkidé på bordet och jordgubbarna, glassen och de goda muffinsen är uppätna och vi hann avhandla mycket om katter.

Carina skickade ett trevligt mail till mig och berättade att hon ville löpa en Ragdoll. Mitzi och hennes syskon var bara några veckor då och jag förklarade att det var för tidigt att tinga en kattunge och att hon gärna fick höra av sig längre fram. Tiden gick och det började bli dags att utse en bra ny ägare till kattungarna. Det fanns många som hört av sig men jag hade särskilt fastnat för Carinas mail. Dörför skrev jag till henne och undrade, om hon fortfarande var intresserad av att köpa en kattunge. Hon svarade nästan omgående att hon redan köpt en Sibirisk katt och väntade på en Bengal. Jag skrev tillbaka att jag tyckte att hon verkade vara en mycket lämplig kattägare och önskade henne lycka till. Det dröjde inte länge, innan jag fick ett nytt mail från Carina, i vilket hon skrev att hon tänkt efter en stund och nu beslutat sig för att hon trots allt ville köpa även Mitzi. Så blev det och både Carina, jag och Mitzi är glada åt det.

Av en händelse kom jag igår på att jag ville kolla att våra katter finns med i SVERAK:s ID-register. Tidigare fanns ingen bestämmelse om att veterinärer har skyldighet att meddela SVERAK, när de ID-märkt en kisse. Jag vet bara att det fanns en motion till årsmötet om att det skulle åligga veterinären men jag vet inte vad som beslutades. Våra katter finns där. Var och en som vill, kan alltså knappa in alla siffrorna i ID-registret. Siffrorna finns på klisterlappen på stamtavlan, och man får fram ras, färg, kön, födelseår, pälslängd, kattens fullständiga namn och bostadsort. I registret finns f.n 212.601 katter registrerade. Med tanke på att det finns nära 1,2 miljoner katter i Sverige (statistiken är från 2012), är detta ett dåligt resultat. Jag önskar det vore lag på att alla katter ska ID-märkas.

Idag har Lotta publicerat flera bilder på Sissel och Rubi på Ragdollklubbens hemsida och fått beröm för dem. Själv visar jag här en nytagen bild på Mitzi och hennes fina matte Carina, Herax och Baltazar.

 
16 jul 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)