Tre veckor imorgon

Imorgon fyller kattungarna tre veckor. Treveckorsdagen är en "milstolpe" i kattungarnas liv. Under den tredje veckan har kattungar fått sina sylvassa små mjölktänder och i slutet av veckan brukar jag sätta in ett fat med kattungefrön (Royal Canins torrfoder Mother and baby), som kattungarna kan trampa omkring bland. De brukar visa intresse för fröna men förstår ännu inte att smaka. Under den tredje veckan brukar våra kattungar också få flytta till hagen, för nu börjar de utvecklas motoriskt i mycket snabb takt. Redan idag har jag för första gången sett kattungarna "slåss". Med sina små tassar slog de varandra i huvudet. Träningen mot målet - att bli en "riktig katt" har startat. Det är många färdigheter som ska tränas och kattungarna ska få större yta att öva på imorgon. Då ska jag montera ihop den förträffliga hagen, Trixie valphage. Den, transportburen och klätterställningarna är investeringar som är värda varenda krona, anser jag. 

Hagen är rund 130x130 cm och indelad i sex sektioner. Botten är fastsatt med kardborreband och det finns en "dörr" med dragkedja. Hela hagen är lätt att vika ihop och förvaras i en väska med handtag. För att det ska vara varmt och skönt lägger jag en filt i botten och bäddar över den med ett påslakan. Det är jätteprydligt, när den lilla familjen flyttar in men efter bara några dagar måste jag städa minst två gånger om dagen. Kattungarna blir busigare och busigare och välter matfatet och vattenskålen, när de jagar varandra och påslakanet blir både blött och skrynkligt. Så är gången, när kattungarna blir äldre. När de förstår att kissa i sin lilla toalåda - som jag också ställer in i hagen - och jag bedömer dem mogna, öppnar jag "dörren" och de får gå ut i lägenheten, när de själva vill. På nätterna stänger jag "dörren" tills jag är helt säker på att de hittar i bostaden.

Idag fick jag ett mail från Marie, som ska bli ny matte till Tingla. Det är roligt att få hälsningar från både dem som väntar på att få hämta hem sin kattunge och från dem, som redan har hämtat sin katt. Också Laila, Flingas matte, hörde av sig idag. Hon var på sitt arbete och Flinga var hemma med Jan. De två verkar verkligen trivas i varandras sällskap. Ingen av dem behöver vara ensam, när Laila jobbar :-).

15 feb 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.