Tredje kattungen i Täby

När man köper sin första kattunge letar man vanligtvis uppfödare i närheten av det egna hemmet. Alla mina kattungeköpare bor i Stockholmsområdet, tre av dem i Täby. Maxi (från vår förata kull) är den första som flyttade till Täby. Han bor tillsammans med Elisabeth och Conny och deras tre barn sedan mer än sex år tillbaka. Våren 2017 var det dags för Tingla att lämna Gjuteribacken för familjen Töpel i Täby. Igår var det Mimmies tur att flytta. Hon är nu nästan granne med Tingla. I höst, när vi ska hälsa på Mimmi, hoppas vi även kunna få säga hej till Tingla.

Tingla fick sin första kull i april, fyra fina, bruna mittedkillar. En av dem har fått stanna kvar i familjen, så nu har Tingla sällskap av sin son, när familjen är på sina arbeten respektive i skolan. Som bekant är ragdollen en ras, som ogärna är ensam längre stunder men genom en katt- eller hundkompis brukar det aldrig kännas tomt och tråkigt. Det är inte jobbigt att ha två katter men väldigt värdefullt för katterna. Jag säljer inga kattungar till intresserade köpare som arbetar heltid utanför hemmet. Det vore fel mot både kattungen och spekulanten - kattungen skulle bli deprimerad och det skulle naturligtvis inte göra kattägandet roligt. Kajsa och Buster, Neo och Ninni och Safir och Blue är tre syskonpar, som kommit till samma familj. Det är extra roligt, tycker jag. Då har de varandra när allt annat är nytt. Därför rabatterar jag priset för dem som köper ett syskonpar eller återkommer för att köpa ytterligare en ”Spinettkatt” senare. Som väl är finner sig en kattunge vanligtvis väl till rätta i sitt nya hem efter bara några dagar, även om den flyttar ensam.

Igår flyttade Mimmie och det är väldigt tomt efter henne. Hon är den kattunge som mest av alla våra kattungar har hållit reda på mig :-). Hon ville ha mig inom synhåll både när hon somnade och vaknade, annars ”ropade” hon. Mickey har nu inget syskon att busa med men han har redan börjat sätta fart på Stina, som har en ängels tålamod när det gäller kattungar.

 
29 jul 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)