Trodde jag aldrig

När jag antog erbjudandet att bli redaktör för Trasdockan anade jag aldrig att jag skulle lära mig, så mycket som jag hittills gjort och varje dag lär jag mig ytterligare något. För att en dag ska kunna kallas "en bra dag", måste man ha lärt sig något man inte visste dagen innan, tycker jag. De flesta av mina dagar är bra dagar, så även den här. Den började med att jag direkt efter frukost fick veta en hel del om försäkringar. Jag intervjuade då mitt eget försäkringsombud.

Försäkringar är ett stort och svårt ämne att skriva om och i nästa nummer av Trasdockan, ska jag försöka förklara skillnaderna mellan de olika bolag, som erbjuder kattförsäkringar. Redan innan jag kan ställa frågor till ett försäkringsombud, måste jag ju själv förstå, vad som är viktigt för oss kattägare att känna till och förstå innebörden av, innan vi bestämmer, vilket bolag vi ska välja. Jag måste alltså själv läsa på för att kunna ställa rätt frågor. I den "kattvärld" jag lever, klagar många över Agrias höga premier men varför är det så? Ger Agria bättre eller sämre villkor än andra? Lika bra kanske? Är det viktigaste för mig att premien är låg eller är jag beredd att betala mer för ett mer täckande försäkringsskydd och om - hur mycket? Det svar jag har på de frågorna behöver absolut inte vara demsamma, som någon av mina läsare skulle ge. Min erfarenhet är att många väljer föräkringsbolag utan att egentligen veta något om villkoren. Så var det i alla fall för mig. För att skriva om försäkringar måste jag alltså själv veta, vad jag pratar om. Jag har lärt mig jättemycket redan men nu återstår att jämföra bolagen och jag ska försöka mig på att komparera Agria, Sveland, Svedea, If och Folksam. Då är det viktigt att jag själv känner till villkoren. Jag anser att jag ska kunna motivera varför, jag valt att försäkra kattungarna i Agria och varför det kan vara en fördel för den nya ägaren att ta över den försäkringen. Det är inget jag kommer att skriva om i Trasdockan, utan bara berätta för dem, som köper en Spinett-kattunge. Det är först idag som jag insett detta. Min åsikt är att jag också bör kunna besvara vanliga okomplicerade frågor från de blivande kattungeägarna. Jag vill ju både dem och kattungarna det allra bästa och tycker att det är viktigt att jag själv har kunskap nog att hjälpa dem med bra råd vid eventuella problem - inte bara gällande försäkringar utan det mesta kring katter. Därför ser jag oerhört mycket fram emot Pawpedkursen, som startar på onsdag.

Den rubrik jag valt idag syftar till att jag för två veckor sedan - trots att jag är en stor optimist - aldrig kunde tro att det skulle vara möjligt för mig att ta mig ombord på båten i år. Men.......idag gjorde jag det!!! Båten har varit några dagar hos båtdoktorn och idag var kuren klar; ny slang till gasolspisen, ny bränslemätare, positionsindikator på styrbordssidan (högra sidan) och rengöring av fördäcket. Hon sken som en sol. För att kunna hämta båten tog vi vid 12:30 en taxi till Ekerö (efter mitt vattengymnastikpass i tempererad, 34 grader, bassäng i Solna. Många tusenlappar fattigare åkte vi vid 14-tiden, i sakta  mak mot vår hemmehamn i Kvarnviken. Underbart båtväder och det var en fantastisk känsla, när jag insåg att jag - trots alla mina skavanker tog mig hyfsat både i och ur båten.

Hade tänkt visa bild på Smulan idag men hon får göra sällskap med en bild på sin bror, Sixten, imorgon.

Till sist vill jag säga att jag ska göra mitt bästa för att ge en informativ, objektiv artikel om kattförsäkringar och alltså inga råd om, vad man ska välja - endast tips om, vad man ska tänka på. Jag vill att Ragdollklubbens läsare ska tycka att tidningen tar upp aktuell, värdefull forskning, tips på bra kattlitteratur, tydliga svar på allmänna och veterinärmedicinska frågor, att de får nya kunskaper - jag vill att de helt enkelt tycker att de får god valuta för medlemsavgiften. Ju fler medlemmar Ragdollklubben får, desto bättre liv kan förhoppningsvis våra pälsklingar få. Deras ägare gör redan nu sitt allra bästa för sina djur men om nya rön pekar i en annan riktning eller helt enkelt visar på något alldeles nytt, som är bra för katten, hoppas vi att de tycker att det är värdefullt att läsa, det vi skriver och värt att fortsätta som medlemmar och också att uppfödarna tipsar om medlemskapet. Vi i redaktionen försöker ta reda på så mycket som möjligt, som berör våra katter. Till min stora glädje kan jag meddela att antalet medlemmar ökat med nära femtio personer i år. Medlemsavgiften, 200 kr, har varit oförändrad i många år och vi hoppas kunna ha den kvar på samma nivå ytterligare några år.

16 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)