Tror jag vet nu

Igår kväll, när jag "studerade" kattungarna igen, tyckte jag plötsligt att Mitzy såg ut att vara Mitzie, dvs en flicka. Det är ju, som jag skrivit tidigare, svårt att säkert säga, när de är så pass små. Det skulle bli bra att också Carina skulle titta på kattungarna idag.

Vid 12-tiden kom både Christoffer och Carina, näst sista gången innan tidningen ska "gå i tryck". Den sista gången blir på måndag. Vi är så glada över att Christoffer tog kontakt och vill hjälpa till. Han är både trevlig, lätt att samarbeta med och har bra förslag på upplägg; trevliga bilder, som passar till de texter, vi har presterat! Nu hoppas jag verkligen att vi får ha honom kvar. 

Efter att vi gått igenom det s k lakanet, grovplaneringen av kommande tidning, ätit lunch och druckit kaffe var det dags för kattungarna. Carina skulle också försöka fastställa kön. Vi är eniga - det är två tjejer och en kille. Först tyckte Carina att två är bruna och en blå. Själv tyckte jag att det var tvärt om. Efter att vi båda kollat ytterligare en gång kom vi överens om att det är två blå och en brun. Jag tror att alla är mitted - vit haka och vita sockor/ben. Ögonen kommer att bli blå men nu ser de ut som små pepparkorn. De är jättesöta.

När Carina och Christoffer gått hade jag en mysstund med kattungarna - en i sänder. De gillar verkligen att komma upp. Nu är de helt medvetna om min närvaro. Trots att de ligger i en hög och halvsover, är jag nu så intressant att de reser sig och kommer fram till min hand. Så duktiga och endast 17 dagar. 

Christin var här och städade idag. Hon kom vid 15-tiden. Kattungarna måste vänja sig vid alla vardagsljud men man behöver ju inte dammsuga alldeles bredvid bolådan, för då blir Stina irriterad. När Christine skulle dammsuga i arbetsrummet, hjälptes vi åt att bära ut lådan med Stina och kattungarn i, till vardagsrummet. Där fick de sedan stanna kvar tills det blev natt för dem, klockan 22. Jag kommer fortsättningsvis att ha dem med, när vi tittar på TV på kvällen. Då kan vi enkelt låta dem vara med i soffan och, när vi inte vill passa dem längre, lägger vi ner dem i bolådan men de är ändå med. Nu börjar en mycket viktig tid i småkissarnas liv. Deras tillit beror helt och hållit på vilka signaler Stina ger och hur de hanteras av oss. Naturligtvis startar präglingen från den allra första dagen men det är nu, när de både ser, hör och förhållandevis lätt tar sig dit de vill, som det vi gör börjar har en ännu större betydelse. Här måste vi vara vaksamma så att de andra katterna inte känner sig bortglömda.

 
25 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)