Tror Sandie löper och ögonspringor

Stina är inte borta från kattungarna långa stunder. Hon går helt in för sin uppgift som mamma. Jag förstår inte, hur hon kan hålla reda på vilken kattunge hon tvättat och vilken som står på tur, men i alla fall vet hon det. De små är duktiga på att ta sig fram och börjar nu alltmer att räta upp sina ben. De kan inte gå men har dragit benen närmare kroppen till skillnad mot tidigare, när benen låg nästan rakt ut.

Gårdagen var en stor dag. Alla kattungarna öppnade ögonen. Längst in i ögonvrån kunde man se en liten bit av ögat. Ikväll kanske hela ögat är öppet. Tyvärr minns jag inte från tidigare, hur lång tid det tog från ögonspringa till helt öppet öga. Den här gången ska jag anteckna alla framsteg noggrant. Tredje gången gillt!

Jag blir lika glad varje dag, när jag ser att kattungarna ökar i vikt och det har de verkligen gjort. Mitzy vägde igår 291g, Titzy 290g och Gritzie 278g. Sedan födelsen har de då ökat: 145g, 155g, resp 176g. Vikterna är inte helt jämförbara eftersom Mitzy var nyfödd och hans syskon 15 timmar, när de vägdes. Visserligen hinner många kattmammor inte producera så mycket mjölk det första dygnet men Stina hade redan redan ammat Mitzy och kommit igång med mjölkproduktionen, när de andra föddes. Hur som helst har alla ökat fantastiskt bra. På 8 dagar har kattungarna 109%, 115% och 153%. Vilken mamma! Vilka barn!

Igår märkte jag kattungarna. Nu har Mitzy ett lila halsband, Titzy ett grönt och Gritzie ett rosa. Konventionellt? Imorgon ska jag försöka ladda ner videos på You tube och på så vis kunna publicera dem. Varje dag ska de nu få kravla runt på sängen, bli ordentligt "hanterade" och Stina ska få vänja sig vid att kattungarna får pröva på ett självständigt liv - en bra socialiseringsövning.

Lillgumman - äntligen löper hon. Hittills har hon inte varit lika intensiv som Stina brukar vara men både igår kväll och i morse "vråljamade" hon. Hon har också gjort sig så attraktiv som möjligt framför Stisse. Han tog tag i hennes nackskinn och gjorde några tafatta parningsförsök men sedan gick han. Sandie följde efter men insåg snart att "nu vilar min kavaljer". Oh, vad jag hoppas att hon ska lägga på sig lite mer hull. Vill ju också att hon ska få bli mamma men hon har ju inget extra hull att ta av, när ungarna vill ha sitt. Löpet kom sent och förhoppningsvis tillväxten också. 

 
16 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)