Trots allt det bästa ...

Tasse är tre månader äldre än Stisse och killarna var mycket goda vänner och trivdes i varandras sällskap när de bara var två och, framför allt, att vi inte hade några kattungar. Anledningen till att Tasse sedermera fick flytta, var att han tyckte att det blev för rörigt med alla småttingarna som rusade runt, som jag berättat tidigare. Tasse hade med stor sannolikhet genomgått sin pubertet och blivit könsmogen någon gång under sen vår men inget jag säkert kan säga. Han hade förvisso, vid ett par tillfällen, jamat med en annorlunda röst än vanligt men det reflekterade jag över först långt senare.

En kväll i slutet av juli förvandlades godmodiga, snälla Stisse till en katt som på intet sätt påminde om den mysiga, tillgivna spinnmaskinen jag kände. Utan förvarning, inte ett successivt förändrat beteende som jag hade föreställt mig, började han bröla och vandra runt, runt i bostaden. Det startade vid 23-tiden och pågick i flera timmar. 

I tanken hade jag haft klart för mig, vad som skulle hända den dag killarna började visa tecken på brunst. Då skulle Tasse kastreras medan Stisse skulle förbli fertil och få gå i avel. Stisse är stor, lugn och "birmatypisk", Tasse däremot är betydligt mindre och han har en vit fläck på hakan, vilket birmor som används i avel inte ska ha (se'n kan man ju undra vem som hittat på att mitted ragdolls ska ha en vit fläck på hakan medan det är "no, no" hos birmor). Det skulle passa mig att börja leta efter en tjej till Stisse efter sommaren. Så såg min plan ut!!! Man kan tycka att jag borde ha vetat bättre men jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig hur jobbig en fertil hankatt kan vara.

Dagen därpå intensifierades Stisses beteende. Nu vandrade han fram och tillbaka på soffryggen, vi har en hörnsoffa. Han satte in sin ena framtass bakom tavlorna, som hänger på väggen bakom soffan. Sedan  försökte han få ner/bort dem (jag tror i alla fall att det var avsikten). En efter en tog jag ner tavlorna för att slippa glasskärvor på golvet. Under hela "arbetet" utstötte Stisse långa vrålanden som ingen skulle kunna tro kom från en tamkatt. Jag har svårt att tro att de vilda släktingarna låter värre. Något måste göras, jag måste fatta ett beslut! Även om det inte blev som jag tänkt blev det ändå det bästa... Berättar imorgon.

17 maj 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)