Trött igår men inte idag

Läste nyss igenom det jag skrev igår och fann flera språkliga fel. Jag anstränger mig alltid för att uttrycka mig korrekt men texten jag skrev vid 1-tiden, natten till idag, var verkligen inte ett bevis på det. Jag skyller på att jag var trött och har rättat till felen idag.

Som rubriken antyder är jag inte trött nu - tvärtom! Jag är pigg och jublande glad, för ikväll har vi lämnat Sandie hos Malte och hans familj. Om allt går som vi hoppas, blir Sandie mamma runt den 27:e mars. Oh, jag blir så lycklig när jag tänker på att vi då får nya småttingar i familjen.

Sandie är inte förtjust i att åka bil. De andra katterna accepterar bilfärder och protesterar inte, när vi stoppar in dem i transportburen. Sandie däremot märker direkt, när vi förbereder för utflykt. När hon såg kattburen idag, förstod hon vad som var på gång och fann det säkrast att dra sig tillbaka och gömma sig under sängen. Hon vet sedan tidigare var hon ska lägga sig, för att det ska vara omöjligt för oss att nå henne utan stor ansträngning. När vi kom att tänka på att vi borde ha stängt dörren till sovrummet, hade hon redan förstått att gömma sig. Nu stod vi där på varsin sida om sängen, Ove och jag, och vädjade till Sandie att komma fram. Gjorde hon det? Absolut inte! Vi var tvungna att höja både huvud- och fotända på sängen, för att på så vis kunna nå och lyfta fram henne. Rackarns katt!!!

Väl i bilen pep hon lite grann men upphörde med det tämligen fort. Det var rätt mycket trafik på E4:an men, som väl var, inga trafikhinder. Eva och henne familj; maken Nils-Erik, katterna Mira och Malte och hundarna Snowie och Lina bor i ett trevligt hus 6 km utanför Uppsala.

Vi möttes av hundskall när vi anlände. Det kom från två underbara cockerspanielvovvar, som tillfälligt var instängda i ett rum i suterängplanet. Eva hade förberett för att ha Sandie och Malte i rummet bredvid. Vi ställde ner Sandies bur på golvet och öppnade den, så att hon skulle kunna gå ut, när hon själv önskade. Hon promenerade direkt ut på golvet helt utan betänketid. Det förvånade mig, för när hon träffat tidigare charmörer, har de behövt uppvakta henne ett bra tag, innan hon vågat sig ut på golvet. Vad som mer hände innan vi var hemma, berättar om imorgon.

Kanske finns det några som undrar över vilka katterna på fotona i gårdags bloggavsnitt är. Det är föräldrarna till - nu håller jag tummarna - Elins nästa kattunge, en blå mittedhona, som ännu inte är född.

 

 

22 jan 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.