Trulle är tingad

Prick klockan 11 ringde Sofi på dörren. Kattungarna hade dessförinnan rusat runt, klättrat och brottats i mer än en timme. De  hade precis lagt sig under min säng, där de sov, när Trulles blivande matte kom. Sovrummet är "favvoplatsen" numera, när småttingarna är trötta. Eftersom de både är oerhört sällskapliga och tycker att det är varmt och mysigt i sängen, kommer de gärna dit, när vi ligger där. När jag vaknade imorse, var det fem katter i sängen, två stora och tre små. De små har inga problem att ta sig upp i sängen längre och när de vill ner på golvet hoppar de nu. För ett par dagar sedan hasade de försiktigt ner.

Kattungeträdet är lagom högt för dem än så länge men när de flyttar vill de nog ha ett högre "träd", som ger en större utmaning i konsten att  klättra. Förutom klättring fyller stora/höga klösmöbler flera andra funktioner och är oerhört viktiga särskilt för innekatter. Dels behöver katter ha möjlighet att ligga högt och spana ut över över sitt revir och sina undersåtar, dels behöver de kunna vässa sina klor och sist men inte minst - kisse kan ha sitt "vara-ifred-ställe" där, högt uppe dit inga små barnhänder når när misse vill sova. Jag har lagt ner mycket pengar på helt onödiga saker ibland. Då har katterna mest sett ut som om de funderar över, varför jag släpat hem sån't skräp men ett klätterträd uppskattar de och det måste få kosta pengar. Som mycket annat blir det billigare i längden att köpa kvalité - ett träd, där alla delar går att byta ut blir blligare än att behöva köpa ett helt nytt träd. Om man har tur lever katten tjugo år och då räcker det inte med en klätterställning, utan pelarna blir söndervässade och liggavsatserna utnötta. Då är det bra att bara behöva byta ut den del, som blivit utnött (och inte hela möbeln). Det är mycket pengar första gången men i det här fallet tycker jag att det lönar sig. Det är inte billigt att ha katt men värt varenda krona. Det är väl inget fel på nudlar?

Sofi och jag satte oss i soffan, fikade och pratade katt. Kattungarna fick sova vidare under tiden men det slutade ändå med att vi fick väcka dem. Till en början var de lite "sega" men efter en liten stund var det full fart. Sofi blev förälskad. Få är de som inte blir det, när de ser små kattungar. Som jag tidigare skrivit - jag tycker synd om människor, som inte tycker om djur. De går miste om så mycket.

Marie skrev ett mail på eftermiddagen och berättade att flickorna gärna skulle vilja hälsa på Tingla under helgen. Det får de så gärna. Vi får se, om Marie känner sig piggare framåt söndag, när hon skrev, var hon trött. Sjukvårdsarbete är slitsamt. Patienterna blir äldre och äldre och är därför ofta multisjuka. 

Sofi skickade några fina bilder på sin älskling. Visst är han söt, lille Truls? Frågar mig fortfarande, varför bilderna lägger sig på sidan, när de inte är det i fotoalbumet.

 
18 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)