Trygghet och tilltro

Om alla, djur som människor, hade blivit bemötta med respekt och kärlek, skulle det inte finnas krig och annat elände. Människor skulle kunna resonera sig fram till lösningar vid oenighet och problem. Dessvärre är det nu inte så, vissa far illa redan i moderlivet. Tänk på alla hemlösa blivande kattmammor, som aldrig får äta sig mätta, inte har en säker plats att sova på och ingen varm och mysig plats att föda sina ungar.

De kattungar, som alltid bemöts med värme och omtanke från både sin trygga kattmamma och sina lyckliga "människoföräldrar", kommer alltid att tro att världen är god och att alla vill dem väl. Det enda som kan få dem att bli rädda och osäkra är, om omgivningen behandlar dem illa/fel. De första 16 veckorna är de viktigaste i det avseendet. Där grundläggs kattungens "syn på livet". Därför är jag glad över att jag, under min yrkesverksamma tid, stod emot min längtan efter att föda upp katter. Jag skulle inte haft tid att ge dem det, som jag anser att en kattunge har rätt till. Min uppfattning är att det ska finnas tid att gulla med kattungarna; ligga på golvet och stimulera dem att våga sig utanför filten de kravlar runt på, förstå att dammsugaren inte är farlig och inte förskräckas av plötsliga, oväntade ljud och ljus.Givetvis finns det genetiska skillnader mellan våra katter men jag tror att deras första veckor i livet är den främsta förklaringen till att de ser så olika på livet.

Stisse: stor, trygg och snäll. Hans "människomamma", Åsa, var sjukskriven, när han växte upp. Han hade endast en syster och han fick mycket tid och uppmärksamhet av av både Åsa och sin kattmamma, Pennan. Trots det förfärliga mottagandet från Tasse, som fräste åt honom och föste in honom i väggarna, när han försökte utforska sin nya bostad, var han lika snäll och trygg, som han var hos Åsa. Efter två dygn hade Tasse accepterat honom och han hade inte tagit någon skada alls av Tasses grymma mottagande. 

Annat var det med Stina, som jag ska berätta om imorgon.

15 jun 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)