Tudors blivande familj på besök

En stor del av gårdagen ägnades åt praktiskt kattarbete. Med det menar jag att jag, förutom blogginlägget, nästan inte skrev alls något kattrelaterade utan att det istället blev en hel del jobb förorsakat av kattungarna. Nu är det högsta tempo all tid småttingarna är vakna. De springer jättesnabbt, alla tre jagandes varandra. De slirar i kurvorna pga centrifugalkraften i kombination av det hala parkettgolvet men det är inte något problem för dem. De återfår snabbt balansen. Senaste veckan har de utvecklats oerhört rent motoriskt. Nu tar de t ex avstamp från soffan, när de hoppar ner på golvet. 

Hagen är borta och den lilla sandlådan ställde vi på golvet men eftersom kattungarna har en tendens att vilja "gå på lådan" samtidigt, har vi också ställt en "vuxenlåda" bredvid. Här startade anledningen till ett icke planerat städprojekt. De brottades i den stora lådan så sanden sprätte runt i rummet. Stisse tyckte också att det var kul med en ny plats för toaletten och när han var klar med sina bestyr liknade hela vardagsrummet en sandlåda. Innan jag hunnit få bort sanden, välte en kattunge vattenskålen, så nu räckte det inte att enbart dammsuga, utan jag måste även torka golvet. För att det skulle kännas mindre trist intalade jag mig att det ändå var bra att jag behövde "socialisera" kattungarna med dammsugaren. Kattungar är som mest anpassningsbara, när de är mellan två och nio veckor, således måste jag "jobba" extra hårt med socialiseringsprocessen de närmaste två och en halv veckorna och det gör jag gärna - dock inte med dammsugare och mopp.

Vid 18-tiden kom Lena, Matthias och Bibi. Det är till dem, också en fin familj, som Tudor ska flytta. Både Bibi och kattungarna hade kul, när Bibi drog runt ett "metspö" med en boll i ändan. De kommer att bli riktigt goda vänner! Tudor kommer att bli Årstabo och med lite tur kommer han att kunna vistas på en inglasad balkong, planer på inglasning finns i bostadsrättsföreningen. Ingen av kattungarna har ännu fått vara på balkongen men de vill gärna dit. Så snart någon av de vuxna katterna går ut kommer de springande för att få följa med.

Ikväll hade vi styrelsemöte och det kommer jag att kommentera lite i morgondagens blogg, så att ni som läser den redan nu kan reservera datumet för vårt klubbmästerskap.

15 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)