Tur att människor är olika!

Det vore förfärligt om alla människor skulle tycka likadant. Som väl är förhåller det sig inte så. Det är sedan länge ett känt faktum men nu, när jag har kattungarna har jag blivit påmind om det. 

Det brukar alltid vara stor efterfrågan på ragdollkattungar men den här gången har det varit fler än vanligt som hört av sig. De flesta frågar om jag har kattungar - utan andra specifika önskemål än att det handlar om ragdolls. Andra letar en ragdoll av ett visst kön, några efter en särskild färg och en del  söker en speciell teckning. Alla har vi våra egna skäl till varför vi söker det ena eller det andra men det kan vara svårt ibland att hitta just den kisse, som motsvarar det man söker om både könet, färgen, teckningen och eventuellt mönstret ska stämma. Jag vet för jag talar av egen erfarenhet. Lättast är det för dem som letar en ragdoll utan andra särskilda önskemål än en söt, harmonisk och allmänt trevlig trasdocka med stamtavla. 

När jag skulle köpa min första birma var det tvunget att vara en brun colorpointhane, absolut inget annat. Det fanns många birmor inom en radie på 10 mil från Stockholm men ingen brun hane. Jag letade länge och så småningom hittade jag honom, lilla Tasse!!! Vilken lycka! Nu var det tyvärr så att Tasse blev ledsen, när jag gick till arbetet och han blev ensam hemma. Jag måste skaffa ett sällskap till honom. Den enda birman som var till salu inom ett rimligt avstånd från Stockholm var en blå colorpointhane, Stisse - verkligen inte den katt jag hade tänkt mig. Det var ju ytterligare en brun colorpointkille jag ville ha men det var bråttom nu, så jag köpte Stisse. Jag är jätteglad för det idag. Stisse är underbar och plötsligt blev den blå katten lika vacker som den bruna i mina ögon. Efter detta har jag köpt ytterligare två katter; en brun och en blå ragdollhona - båda colorpoints men jag hade lika gärna köpt en mitted eller bicolor. Att det blev dessa båda har helt andra orsaker.

Vad vill jag säga med allt detta? Jo, att det också kan vara bra att titta på vad kattungen vill säga dig. Smulans matte, Annelie t. ex, kom för snart tre år sedan för att köpa en ”bror” till sin hemmavarande ragdollkille, Leo. När hon åkte hem hade hon istället tingat Smulan, som själv direkt hade bestämt sig för att hos Annelie ville hon bo.

När det gäller avel finns mycket annat som måste vägas in i valet av katt. Det resonemanget vill jag utveckla lite mer en annan gång.

28 apr 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)