Två dockor söker hem

När katter spinner är det oftast av välbehag. Det vet säkert alla men spinnandet kan betyda så mycket mer.

Jag skrev igår att Sandie ”räddspann” i bilen. När katter är rädda, försöker de lugna sig själva genom att spinna högt. Spinnandet är också smärtstillande och honkatter spinner vanligtvis högt under sin förlossning. Det gynnar även sårläkning, reducerar svullnad och kan till och med vara ett sätt för katten att stimulera skelettet och musklerna. Tänk så skönt att kunna ligga på soffan och spinna istället för att slita på ett gym :-).

Alla små katter kan spinna men bland de stora kattdjuren är det endast geparden som spinner. Lejon, tigrar och leoparder kan ryta men det kan inte våra små rovdjur. Spinnande är spännande!

Sandie är oerhört foglig. Naturligtvis gillade hon inte att behöva ligga på sidan, med tassarna i en djurvårdares fasta grepp men hon fann sig i det - försökte varken ta sig bort från undersökningsbritsen, bitas eller rivas. Sara körde dopplern över hjärtat och resultatet var helt utan anmärkning. Hon gjorde likaledes över njurarna med samma fina resultat. 

På hemvägen var Sandie mycket lugnare och spann bara lite av och till men absolut inte lika högt. 

Sent igår kväll kom ett mail, som oroar mig en del. Det kom från Lotta, som fått veta att två fullt friska ragdolls (med stamtavla), 8 respektive 6 år, varit nära döden nyligen, så nära att de kommit in till en veterinärmottagning för avlivning. Det var en släkting till deras f.d matte som dött, som kom med dem. Hon såg avlivning som enda lösning, då hon själv absolut inte skulle kunna ta hand om dem. Väl på kliniken var det en praktikant som reagerade. Hon kunde inte tänka sig att dessa båda, intet ont anande katter, om en kort stund skulle vara döda. På stående fot erbjöd hon sig att ta hand om dem, trots att hon visste att hon från och med mars inte skulle kunna ha dem kvar. Hon fick iallafall en tidsfrist för att kunna söka ett för-alltid-hem åt dem (en hona och en hane). Det var här jag kom med i bilden. Det skriver jag om imorgon.

23 nov 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)