Två har flyttat

Den 28:e augusti föddes de, Sissels fyra små bebisar. De vägde runt 100 g, idag 12 veckor senare väger Nicko 1850 g och Ninni 1770 g. De andra är inte vägda idag.

Jag minns exakt känslan, när jag har hämtat en efterlängtad kattunge. En fantastisk lycka sprider sig i kroppen vill blotta tanken på att få hem den lilla kissen. Vem är då den lilla krabaten, vilken mat tycker den om, var vill den sova, kommer den att passa ihop med de andra katterna, kommer den att vara rädd för för allt nytt? Jag har så innerligt gärna velat att separationen från mamma, syskon och det hem den vuxit upp i ska bli så odramatisk som möjligt. Idag var det en sådan dag - två av kattungarna skulle flytta.

Elin, Leo och Sam kom exakt klockan 16. Sam är Leos lillebror och han bor ofta hos Elin och Leo, när hans föräldrar arbetar utomlands. Det innebär att kattungarna också blir hans, åtminstone lite . Stisse var som vanligt jätteglad för besöket och placerade sig bredvid Leo och ”märkte” honom med sin doft genom att stryka sig mot honom. På kattens tinningar och  mungiporna sitter speciella doftkörtlar och när den stryker sig mot en person eller ett föremål utsöndras dess dofter. Leos ägare heter nu Stisse :-).

Vi gick igenom de papper som medföljer ett kattungeköp och diskuterade både framtida kastrering, försäkring och utställning. Elin och Leo kommer att ta över min försäkring i Agria och kommer att kontakta Catrin redan imorgon. De planerar också att anmäla Ninni och Nicko till Stockholms kattklubbs utställning i mars. Det tycker jag ska bli jätteroligt. Förhoppningsvis kommer då också mamma Sissel att vara i form för att även hon ställas ut då. Från årsskiftet kommer jag att vara medlem i Stockholms kattklubb. Jag har valt att byta klubb, eftersom de interna konflikterna i min nuvarande klubb har kommit att dominera och arbetet för medlemmarna har till följd av detta helt avstannat. 

Efter en dryg timme åkte vi alla tilll Sollentuna och Lotta. Ove och jag åkte i vår bil. Imorgon berättar jag mer om det definitiva övertagandet.

På plats i sitt ”för-alltid-hem”. Ytterligare två kattungar från oss har fått jättefina ”föräldrar”.

 
19 nov 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)