Två hemlösa igår

Det kom en man med beslutsamma steg, stannade till vid bordet där jag satt och solande och frågade: "har du sett katten"? Det var skönt i det varma vädret och jag orkade inte annat än att sitta där och njuta av sommaren. Mannen tänkte inte alls på eget välbefinnande. Han hade varit och köpt kattmat. 

Det är inte enbart på sommaren som medlemmar träffas och umgås i båtklubben - utomhus när vädret tillåter och inomhus den kalla tiden på året och vid regn. Många av dem är sanna djurvänner och de flesta tamdjur känner, när någon tycker om dem. Katten i klubben är definitivt ett av dem. Jag har själv aldrig sett katten och jag frågade lite om den. Mannen berättade att katten är en medelstor, röd tigrékisse, som oftast håller sig i båtklubbsområdet, att den tidigare bodde i närheten av båtklubben, att ägaren dog och att en granne skulle ta över ansvaret för kissen. Katten trivdes inte hos sin nya husbonde och föredrog de vänligt sinnade människorna i klubbhuset. Där fick han både mat och kärlek och strök sig kärvänligt mot benen och spann för medlemmarna i sin fanclub :-) som tack för maten. Nu skulle han få Scheba! Jag blir så glad, när jag ser, hur människor anstränger sig för djur. Nu kommer Ove och jag att i fortsättningen ta med kattmat, när vi ska ut med båten. Jag såg aldrig katten under den tid jag var kvar men.........

.......plötsligt ringer telefonen och jag ser inte i det starka solljuset, vilket nummer det står på skärmen och det var bra. Om jag sett numret hade jag nog inte svarat, för numret var obekant. Jag gissade att det var min son, så jag svarade. Det var Matilda från katthemmet. Där hade man nyss fått in en sfynx, en s.k nakenkatt, som var i mycket dåligt skick och behövde veterinärvård. Den var chipmärkt men uppgifterna om ägaren fanns i SVERAKs sekretessbelagda register. Nu ville Matilda komma i kontakt med ägaren och undrade, om jag möjligtvis känner någon på SVERAKs kansli, som kan låsa upp registret. Det gör jag inte men någon lösning kände jag att jag måste hitta och så kom jag på det. Conny i Järva kattklubb är medlem i SVERAKs diciplinnämnd. Han måste känna någon, resonerade jag. 

En knapp timme efter Matildas och mitt telefonsamtal sms:ade hon och berättade att katten var registrerad på uppfödaren, som var död. Det fanns således ingen annan, formellt sett, ägare. Kanske var det även i detta fall någon som tagit över ansvaret för kissen men som inte hade gjort någon ägarändring. Om just just det ska jag berätta mer imorgon.

Katten fördes till djursjukhus och skadorna tydde på att den blivit påkörd. Som genom ett under var det någon på djursjukhuset, som kunde ge tips om vem som kunde äga katten och denne kontaktades och mycket riktigt ........ det var den rättmätiga ägaren. Denne har nu övertagit ansvaret för sin lilla skyddsling

P.S på eftermiddagen - blogginlägget skrev jag på förmiddagen - träffade jag Sixten på båtvarvet. Jättemysig katt! D.S

 
24 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)