Två nya mail om kattungar

Det är roligt att så många fått upp ögonen för den fantastiska rasen Ragdoll. Under det senaste dygnet har jag fått tre mail från personer, som velat ställa sig i kö för att få köpa en av Sandies ofödda ungar. Jag har ingen sådan kölista. Det är bra, när personer tydligt visar sitt intresse för att köpa en katt från oss och beskriver, vad de kan erbjuda en liten kisse. För mig är det, som jag flera gånger tidigare skrivit, mycket viktigt att kattungen inte lämnas ensam utan sällskap, när husse o/el matte arbetar långa dagar. I de fall ingen människa finns hemma på många timmar måste kattungen ha sällskap av ett annat djur; hund eller katt. Det allra roligaste är, när ett syskonpar får flytta till samma familj.
Jag vill tro att de flesta uppfödare resonerar som jag, att alla hellre behåller kattungen lite extra än säljer till "första bästa". Jag vill också att köparna ska känna förtroende för mig och inte vara rädda för att kontakta mig, om de vill ha tips och råd. Dessutom hoppas jag kunna förmedla att jag blir jätteglad, om den nya ägaren hör av sig ibland med "rapporter" och bilder, så att jag får följa mina "pälsbarns" utveckling. Det är omöjligt att behålla alla kattungar men det är möjligt att älska dem och älskade har de varit både hos oss och senare. Det går inte en dag utan att jag tänker på dem. Därför blir vi så glada för en bild eller en liten hälsning. Jag trodde att det skulle vara svårare att skiljas från kattungarna än det faktiskt varit. I och med att de nya ägarna är nogsamt utvalda, att jag vet att kattungarna får bästa tänkbara hem och att vi får ha kontakt med "våra kissar" har det gått över förväntan bra. Mycket tyst och tomt till en början men också skönt, för efter 13 veckor brukar mamma katt vilja återgå till att vara en kisse med bara ansvar för sig själv, återfå sin pälskondition och återgå till normala vanor.

Jag börjar alltmer att fundera på att köpa ytterligare en avelshona. Hela mitt vuxna liv har jag längtat efter att ha en liten uppfödning. Stina bör inte få mer än en kull till och då har vi endast Sandie, som kan få småmissar. Jag vill ha två fertila honor men inte mer än fyra katter totalt. Katter är inte flockdjur till skillnad från hundar. De blir stressade av för många katter i flocken. Stress försämrar immunförsvaret med ökad risk för sjukdom.

Givetvis är det mer stressande med många katter på liten yta än fler katter med gott om plats, möjlighet att komma ut i en kattgård och en uppfödare som vigt sitt liv åt katterna. Så växte Sandie upp - fantastisk uppfödning! Många katter men alla var familjemedlemmar. Var och en fick den kärlek och omsorg, som den behövde. Gott om plats både ute och inne, rent och prydligt. Bättre uppfödning är svårt att finna. I den bästa av världar åker Ove och jag till Strömstad i augusti och köper en brun bicolourhona för avel av Inger Köhlberg, Creamy blueeye.

16 mar 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)