Två veckor imorgon

Nu har kattungarna blivit unika individer, äntligen!!! De har fått sina halsband och med dem sina namn. Nu är de inte bara "kattungarna". För att veta vem som är vem, kan jag berätta att Ninni har det gröna halsbandet, Nicko det blå, Nanna det rosa och Nickan det lila. Av bilderna att döma kan jag inte se vilka som är bicolor men Lotta ska meddela mig senare. Min plan är att hälsa på dem om två veckor, om det passar Lotta. 

Det är käckt med vaccination och veterinärbesikting av Sissel och hennes kattungar. När jag behöver en veterinär till dem, är det bara att kontakta Isabelle, som är en veterinär som gör sådana saker vid ett hembesök. Jag har inte träffat Isabelle personligen utan bara pratat med henne i telefon. Hon har både vaccinerat och blodgrupperat Sissel. 

Jag har funderat lite mer kring kattungarnas namn. Många döper sina småkissar till väldigt långa - i mina ögon och öron alltför invecklade namn - men jag funderar på om den här kullen också ska få ett mellannamn; Spinetts Dockan Ninni, Spinetts Dockan Nickan, Spinetts Dockan Nanna och Spinetts Dockan Nicko. Undrar hur det låter i andras öron. Jag funderar vidare några minuter. Jag är inte direkt någon som har svårt att fatta beslut, tvärtom. Det händer väldigt sällan att jag ångrar mig, för jag vet så gott som alltid vad jag vill och tycker utan betänketid.

När kattungarna fått sin första vaccination brukar jag ansöka om stamtavla; betalar in 200 kr till SVERAK, tar en kopia på betalningen och skickar namnen och födelsedatum på småkissarna till min kattklubbs avelssekreterare. Hon granskar sedan mina uppgifter och vidarebefordrar dem till SVERAK. Därefter tar det c:a en vecka och sedan kommer stamtavlorna. Det viktigaste med att vara diplomerad uppfödare är givetvis de kunskaper man förvärvat men jag är ju inte ledsen över att jag betalar 100 kr mindre per stamtavla än jag skulle behöva göra, om jag inte gått Diplomeringskursen. 

Känner att jag hoppade en bra bit framåt i tiden men vips, så är vi där. Än så länge behöver jag inte sköta något alls med kattungarna, varken försäkra eller registrera dem. Lotta väger dem och socialiserar dem och hittills har Sissel stått för matfrågan. Jag kan bara komma och njuta av kattungarna utan att behövt göra ett endaste dugg men........jag börjar längta efter egna kattungar här hemma.

 
9 sep 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)