För två veckor sedan idag....

hade vi bara de tre vuxna katterna här hemma. Idag har vi nio katter, som vi jobbar för att kunna ge allra bästa, möjliga omvårdnad. Hur de vuxna vill ha det vet vi sedan många år tillbaka - både gällande mat och annat. Småttingarna däremot känner vi ju knappt och det är osäkert om de själva vet vad de vill; t.ex vad som är lagom fart på vällingtillförseln från matsprutan. Sprutan kan efter ett tags användning bli något trög och då blir det lite svårt för kattungarna att själva reglera takten med sina små käkar. Hur förhåller det sig - protesterar de när jag försöker gulla med dem för att de vill komma till sin mamma och syskonen, eller vill de att jag ska hålla dem på något annat sätt? Ja, det är mycket att försöka komma underfund med för att kattungarna ska känna sig välkomna och trivas i livet.

För två veckor sedan, vid den här tiden, hade vi inte träffats - kattungarna och jag (klockan 11). De ligger nu i sin ”bostad” och äter nyproducerad mjölk från Sandie. Den vid födelsen tunna, blöta pälsen är nu ljus och fluffig, mjuk och värmande, de då hårlösa benen är pälsklädda. Kattungarna uttrycker kraftfullt - med såväl röst som kroppsspråk - när de ogillar något, tex när de inte får sin mat tillräckligt snabbt (i väntan på att mjölksprutan fylls på). 

Det har alltså hänt massor sedan födelsen. Nästan alla har öppnat sina ögon och med viss hjälp har de också ökat i vikt. Varför de behövt tillmatas kan jag inte säkert säga. Om det handlat om det ovanliga förlossningsförloppet (med två dygn mellan ”kullarna”), om att Sandie inte producerat tillfredsställande mängd mjölk, om att kattungarna inte orkat suga tillräckligt effektivt eller om det är en kombination av dessa, vet jag inte. Jag kan bara säga att viktuppgången till en början var undermålig. Nu känns det iallafall som om problemet är på väg att lösas. Vi hoppas, hoppas!

Imorgon berättar jag lite mer om Sissel, som såg ut så här på lördagen. Tycker inte att det ser ut att vara någon tvekan om att hon också väntar småttingar. 

 
7 apr 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)