Tyst och tomt

Igång!!! Jag har givit mig ledigt från Trasdockan några veckor efter midsommar. Tre veckor brukar vara max men den här gången blev det en månad, eftersom det har varit mycket annat som funnits högre upp på prioriteringslistan - bl.a Prata Katt, där vi f.ö haft lite oflyt de senaste veckorna. Jag tycker om att skriva men innan jag planerat färdigt, kan det kännas lite tungt ibland. Ämnena är alltid spikade men att hitta en bra ”ton och ingång” kan vara svårt. När det är klart blir det lätt och brukar flyta på. 

I förrgår ”fanns allt bara där” och jag började skriva. Temat i nästa tidning är ”Från ax till limpa”, där Carina och jag vill berätta, hur vi tänker och jobbar innan Trasdockan ligger i medlemmarnas brevlådor. När ”min ingång” var klar flög touchpennan iväg över iPaden men sedan tog det verkliga jobbet vid; att väga alla ord och tillse att språket är varierat, grammatiskt korrekt och att meningsbyggnaden och interpunktionen är optimal. Innan jag är nöjd brukar ett enda av mina alster (som gäller temat) ha tagit 4 - 6 timmar. Nu ligger den första texten i en mapp ”okorr” i Dropbox och väntar på att Carina ska läsa igenom mitt utkast och skicka sina synpunkter till mig. På onsdag har vi planerat att läsa igenom texten tillsammans. När vi är nöjda flyttas den till en annan mapp i Dropbox, ”under korr”. Den vilar där några dagar, innan vi ännu en gång läser igenom dokumentet tillsammans för att sedan lägga det i ”x-klart”, där vår AD sedan hämtar det, när hon sätter ihop tidningen. Planen är att Trasdockan #3 2018 ska vara klar att skicka till tryckeriet 7 oktober.

Det kändes oerhört tomt, när jag vaknade imorse. Varje morgon sedan 14 april har min första tanke gällt kattungarna. Från början handlade det om hur de hade det i bolådan; lagom varmt, fått tillräckligt med mat, öppnat ögonen osv. och de senaste veckorna om de var hungriga eller ville kela och leka. Idag var det helt tyst. De stora katterna sov och ingen pigg kattunge i sängen.

Mickey, vår sista gullunge, flyttade igår. Jag vet att han, precis som alla de andra kattungarna, kommer att få det jättebra i sitt nya hem. Imorgon berättar jag om timmarna innan hans nya ägare kom och hämtade honom.

Tarjej och Mickey fann varandra direkt!

 

 
4 aug 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)