Ultraljudsscanning

Carina hade planerat att låta sin kisse Fena få ytterligare en kull, innan hon skulle kastreras. Både Carina och jag är väldigt måna om att göra allt rätt beträffande avel (och även annat), så långt vi förmår. Vi har låtit ultraljudsundersöka våra honor vid ett års ålder, dvs innan första parningen. Rekommendationen är att ultraljud hjärta och njurar ska göras innan parning upp till tre års ålder på avelsdjur. Carina var med Fena på undersökning i tisdags och fick då, tyvärr, veta att Fena bär på en ärftlig njursjukdom. Hon ska alltså inte få några fler kattungar. De flesta av hennes tidigare kattungar har sålts som sällskapskatter men åtminstone en kattungeköpare funderade på att avla på den hona, hon köpt. Nu kommer det iallafall inte att bli så.

Det är viktigt att komma ihåg att de flesta Ragdolls är både hjärt- och njurfriska särskilt sedan hälsoprogrammet infördes men av och till upptäcks ändå genetiska sjukdomar. Jag kan inte nog många gånger betona att det borde finnas bestämmelser från SVERAK, om att uppfödare som inte scannat sina katter inte får stamtavla på kattungarna, som då kommer att räknas som huskatter. Kan inte förstå varför det inte är så bestämt. Om Stina får en sista kull behöver vi inte scanna henne, eftersom hon är äldre än tre år, medan däremot Sandie måste scannas om. Likaså hoppas vi ju på kattungar från Sissel och innan hon får åka på date, ska också hon scannas. Den veterinär som är mest känd för de flesta i Ragdollvärlden, tror jag är Lennart Nilsfors. Hos honom scannades Stina och honom är jag glad över att inte behöva träffa igen. Sandie undersöktes av Sara Granström, en fantastisk veterinär. Hon närmade sig Sandie på ett bra sätt, vilket egentligen borde varit en självklarhet även för L Nilfors, och förklarade sina fynd för Ove och mig - ett perfekt bemötande. Det kommer att bli hon, som ska undersöka Sissel.

Själv hoppas jag kunna åka hem på söndag. Informationen här är undermålig, precis som förra gången. Om jag själv uppfattat saken rätt ska jag ha det intravenösa penicillinet för sista gången imorgon och därefter kan inte jag se någon anledning till att vara kvar här. Min rehabilitering och träning fungerar ju inte här. Vi är tre personer på salen och har en fåtölj att komma upp i. Hemma kan jag röra mig fritt i lägenheten och jag mår ju mycket bättre i mitt eget hem. Nu hoppas jag på att vara hemma på söndag igen och att jag den här gången slipper komplikationer. Operera aldrig en knäled  - ett råd från mig.

8 jul 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)