Underbar kattunge

 

Anette, som köpte Izzie och besökte mig i torsdags, har det senaste halvåret försökt övertala sin man och få honom att förstå att det saknas en kattunge i familjen. Hon var uppriktigt ledsen, för han hade sagt blankt nej till en tredje katt. Jag försökte trösta henne med att han kanske tänkte överraska henne med en ny, liten familjemedlem som julklapp men hennes hopp om detta nådde inte ens upp till 0. 

Jag blev mycket, mycket glad för en liten stund sedan, då jag läste ett mail från Anette. Hon hade också skickat med några bilder på en fantastiskt gullig liten kisse - en blandning mellan perser och Maine coon. Det var en lycklig Anette, som berättade att den lilla kissen ännu inte fått något namn men att hon är en liten tuffing och inte alls rädd för sin morrande ”syster” Shaddow. Izzie däremot har lättare att fördra den nya familjemedlemmen och hon och kattungen har hälsat på varandra nos mot nos.

Jag har tänkt mycket på en katt som Helena berättade om igår. Jag hoppas innerligt att den är infångad. Den kisse jag pratar om är till åren kommen, en lite skygg innekatt som bor i närheten av Mariatorget (Stockholm). I egenskap av infångare har Helena kopplats in på fallet. Katten tog sig ut i trapphuset och därifrån till innergården. Vart den sedan tog vägen, är det ingen som riktigt vet. Jag kan lätt föreställa mig hur oerhört rädd den stackars kissen är i den farofyllda, skrämmande utomhusmiljön med hemska bilar och massor av andra hot. Jag vet att man försökt fånga in den genom att fylla en strumpa med doftrik kattmat och dra den längs gatan mot porten, sär katten bor. Som väl är råder iallafall ingen extrem kyla. Stackars, lilla, vilsna kisse.

På bilden ser du Anettes nya kattunge.

 
18 dec 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)