Underbara men visst kan man bli irriterad

Jag har aldrig varit känd som en person med stort tålamod. Det lilla jag har gäller möjligtvis dataproblem och katter. Vid närmare eftertanke omfattar det nog inte katter heller, för när de tjatar, så orkar jag inte stå emot dem och de får sin vilja igenom. Idag utsatte Stisse mig för en stor prövning, som han vann - som vanligt. 

Vad det är som gör Stisse så intresserad av att lägga sig på tangentbordet på datorn är omöjligt att säga. Han sov, trodde jag, i soffan men så snart jag försiktigt öppnat locket på den bärbara datorn och började skriva ner övningsuppgifterna till nästa lektion, satte han sig upp och inom 20 sekunder låg han på tangentbordet. Jag försökte avleda honom genom att öppna balkongdörren men icke! Han låg kvar! Lika bra att övergå till att förbereda middagen, kycklingfärs i pitabröd. Så småningom beslöt sig Stisse för att sova på riktigt och makade sig in i sovrummet. Jag skulle just återuppta arbetet på datorn, då Sandie kom på att det skulle smaka med en andra frukost. Hon kan tigga den tjejen! Dessutom vet hon att det lönar sig, så hon ger inte upp. Jag måste medge att jag ibland blir riktigt irriterad på mina envisa, fyrbenta egoister men .....jag älskar dem.

Sandies dotter Tingla bor sedan i juni förra året hos Marie och hennes familj i Täby. Tingla fick en kull om tre kattungar i april i år och att Marie skulle bli uppfödare, var nog inte tänkt från början, om jag förstått saken rätt. Nu blev det ändå så och Elin och jag är nyfikna på, hur Marie kom att fatta det beslutet och hur hon upplevde allt från det att hon bestämde sig, tills småttingarna flyttade. Kommer hon att fortsätta att föda upp katter? Något särskilt hon vill berätta om och var det några problem? Jag skrev ett sms till henne idag och frågade, om hon vill komma till Liljeholmen och berätta i vår podd om allt detta.

Nyss svarade Marie och datum för inspelning är satt till fredagen 9 november. Kul!!!

28 okt 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.