Undrar hur det kommer sig

För en stund sedan kom ett mail, som jag gärna svarade på men ändå funderade över. Hur kom det sig att brevskrivaren valde att skicka det till mig? Avsändaren heter Camilla - själv känner jag ingen med det namnet och jag blev väldigt överraskad, när jag började läsa: ”Hej! Jag mailade dig för ungefär ett år sedan då vi ev. skulle ta över 2 ragdolls. Så blev det inte då men nu ska vi ta över 2 st 1,5-åriga tjejer och jag undrar - borde de besiktigas innan vi tar över dem”?

Det som gjorde mig förvånad var att brevet var ställt till mig, eftersom jag inte har en aning om, vem personen ifråga är och något sådant mail kan jag inte minnas. Oavsett det ville jag svara.

För mig är det självklart att ett besiktningsprotokoll, ej ändre än sju dagar, ska medfölja en katt, som ska byta ägare. Dessutom bör katterna vid flytt ha giltiga vaccinationer och stamtavlor, då en ragdoll alltid har stamtavla. Detta skrev jag till Camilla.

Det är ju inte ovanligt att huskatter annonseras som ragdolls, trots att de saknar stamtavla. Jag har flera gånger sett annonser på Blocket med texter som: ”kattungen är en äkta ragdoll men har ingen stamtavla” eller ”båda föräldrarna har stamtavla, som kan uppvisas vid köp men jag har inte brytt mig om att ta ut stamtavla på kattungarna”.

Jag tycker inte att det ör konstigt, om en icke påläst spekulant tror att det är en ragdoll hen köper, när det står så i annonsen. Som jag skrivit många gånger tidigare har alla katter samma värde och rätt att bli älskade och det är inget problem för mig, som haft huskatt i 20 år. Mitt problem är att säljare försöker lura spekulanter att köpa en katt som raskatt, när den i själva verket är en huskatt. Det är bedrägeri!!!

 

 

16 nov 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)