Undrar varför de fräser

Vi var framme i Sollentuna vid 12-tiden. Lotta bor alldeles nära vattnet med träd och gräsmattor utanför huset. Det är ett riktigt trevligt område, även om jag själv inte skulle vilja byta bort närheten till kommunikationer, affärer och Sergel- och Sagabiograferna mot Sollentuna. 

Kattungarna hade sin hage i vardagsrummet. När vi köpte vår hage, tyckte jag att den var stor men efter att ha sett Lottas, tycker jag inte längre det. Hon har köpt den på nätet, två förresten, för av misstag beställde hon två exemplar. Nu har hon den ena hemma och den andra på landet. Hagen var både mycket större och högre och kattungarna hade t om, förutom mat- och vattenskålar, sin klätterställning i den utan att det var trångt. Alla småttingarna sov, när vi kom men Lotta väckte Mr Cool och jag fick låna honom. Det är underbart med kattungar!

Det är märkligt - vissa behöver inte ens annonsera för att hitta kattungeköpare, andra har t om svårt att få sina kattungar sålda. Vanligtvis finns fler som vill köpa än det finns ragdollkattungar men på sommaren kanske det är annorlunda. Sofia, som är den rättmätiga ägaren till småttingarna, har inte annonserat utan köparna har hittat henne på uppfödarsidan. Den kvinna, som besökte Lotta för att titta på Änglalik, ska lämna besked idag, om det blir hos henne Ängla får flytta in - än återsrår några veckor, kattungarna är bara sju veckor ännu. 

Huruvida det beror på att hon är dräktig eller något annat kan man inte veta men Sissel är lite stingslig sedan några dagar tillbaka. Det har yttrat sig i att hon har fräst till Rubi, när hon kommit för nära och t om slagit henne. Rubi har inte varit sämre hon, utan hon har fräst tillbaka. Det verkar inte vara så allvarligt men trist ändå. Vad som rör sig i det lilla katthuvudet får vi aldrig veta men det kan vara så att Sissel börjar bli lite trött nu, det är bara drygt två veckor kvar till beräknad förlossning. Hon har ökat duktigt i vikt. Idag vägde hon 4151 g mot förra veckans 3992 g. 

Både Sissel och Smulan är väldigt lika sin mamma i färger och uttryck men båda är större än Sandie. Vad jag vill säga i det sammanhanget är att Sandie nu har lagt på sig några hekto, vilket gör att hon inte längre är mager. Nu är hon enbart slank. Jag fick ett foto av Smurf idag, den tredje tjejen i samma kull som Sissel och Smulan. Även hon är större än sin mamma.

 
12 aug 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)