Uppdatering, korrekturläsning, styrelsemöte

I den ordningen har jag jobbat idag. Om en klubb ska drivas framåt krävs mycket arbete. Om en klubb "vilat" flera år, måste man ofta också arbeta bakåt innan det går att komma framåt. Hur menar jag nu? Jo, under flera år - innan  Carina blev vald till ordförande - hände mycket lite i klubben; årsmöte och medlemsmöte enligt stadgarna förvisso och förutom det några styrelsemöten. Så mycket mer blev det inte. Carina ville mer och mycket har hänt under de senaste två och ett halvt åren. Ett arbete som påbörjats under sommaren, men ännu inte är klart, är att gå igenom det som står på hemsidan och i vissa stycken revidera texten där. En del som står där gäller inte längre och måste tas bort, annat behöver förtydligas och mycket bör omformuleras. Hela webben måste gås igenom och uppdateras. Jag är road av att förbättra men det ska ändå bli skönt, när arbetet är klart. Jag tycker att hemsidan är trevlig och något jag fastnade för, när jag ännu inte var styrelseledamot, är presentationerna av styrelsemedlemmarna. Kul idé att det sker med både bild och i skrift. Det kändes lite som om jag kände dem, när jag träffade dem på utställning. 

Efter frukost gick Carina och jag igenom ytterligare text till Trasdockan och jobbade fram till klockan 11. Sedan ville vi båda ut i solen och så blev det. 

Ikväll hade vi vårt första styrelsemöte för den här terminen. Vi hade en gedigen dagordning men vi hann ändå det som var tänkt med bara 15 minuters fördröjning. Det har tagit ett tag men idag återfördes ledamöterna effektivt till det som var tänkt att diskuteras, när frågorna tenderade att flyta ut i ovidkommande saker. Något som skapade en hel del diskussion var vårt hälsoprogram, däribland hjärtscanning.

Ragdollklubben följer PawPeds rekommendationer om bl.a upprepade ultraljudsundersökningar av avelkattens hjärta. Det innebär att hjärtat bör undersökas minst fyra gånger och detta är en "het potatis". Frågan diskuterade vi ju med Scandinavian Ragdoll Club i måndags också. Problemet är att i stort sett inga följer programmet i praktiken och vad gör vi då? Så länge vi har de rekommendationerna bör uppfödare följa dessa och inte resonera som "behövs inte" även om det skulle vara uppfödarens egen uppfattning. Detta pratade vi om och kom överens om att vi håller oss till de rekommendationer som finns och ber att få svar på varför det behövs så många som 4-5 ultraljud under de kattungeproducerande åren.

Emma får nu, under uppdateringen, minst ett dokument om dagen från mig. Hon är snabb och tycker att det är roligt att jobba med hemsidan. Det känns som om vi i redaktionen nu har en bra grund att stå på; både enskilt och tillsammans. Vi är nu fem personer i redaktionen för Trasdockan och hemsidan och vi är inte längre lika sårbara som när vi var tre.

17 aug 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)