Uppfödarträffen

Ragdollklubben har tidigare annonserat på hemsidan och Facebook om en uppfödarträff på restaurang Lilla Wien vid (pendeltåg)station Stockholm Södra. Vi har länge pratat om att ordna någon form av sammankomst, utan dagordning, för alla som kan och vill träffas på någon typ av servering för att lära känna varandra och ”prata katt”. Kallelsen riktade sig till uppfödare, något jag själv var tveksam till. Alla medlemmar ska känna sig välkomna, även om man ena gången har ett tema som främst vänder sig till uppfödare. Andra gånger riktar man sig till andra grupper t.ex. nyblivna kattägare, medlemmar som vill ”prata utställning”, medlemmar som vill hjälpa till mer aktivt och medlemmar som vill prata mentorskap. Nästa gång vi ska ha en ”öppen träff”, ska vi beskriva inriktningen på mötet men jobba för att alla ska känna att mötet också är för dem, även om de inte tillhör den grupp man främst vänder sig till.

För att försäkra oss om att få plats och kunna sitta tillsammans krävde vi en föranmälan och sedan bokade Lena, klubbens mötessamordnare, bord. Sedan beställde och betalade var och en efter egen smak och plånbok. Den här typen av träffar ska vi fortsätta med. Jag är övertygad om att alla var nöjda med kvällen - glada över att ha lärt känna andra ragdollägare, kunnat utbyta erfarenheter och ha diskuterat diverse frågor kring älskade katter.

Jag sitter i soffan och skriver och min vänstra arm vilar på en varm, mjuk kattkropp. Stisse spinner och jag klappar honom sakta. Han vill aldrig sitta i mitt knä, däremot alltid nära, nära. Jag har nyss läst ett meddelande från Elin, som tillsammansmed Leo varit och hälsat på sina ”bebisar”, Ninni och Nicko. Elin hade lovat mig att skicka foton på alla kattungarna och så var det också tänkt men ibland blir det inte, som man planerat. Jag i min tur hade lovat att Oliver skulle få nya bilder på Nickan, som snart blir hans. Tyvärr hade Nickan, trött efter allt bus tillsammans med syskonen, krupit bakom soffan, dit hon brukar ta sig, när hon är trött och vill vara ifred. Där sov hon hela tiden under Elins och Leos besök. Jag bad Lotta ta några bilder, vilket hon gjorde. Tyvärr har hon så dålig belysning, så korten blev alldeles för mörka. Lotta har lovat fotografera ”silkesprinsessan Nickan” imorgon. Då ska jag visa alla kattungarna på bild.

 

20 okt 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)