Uppfödning

Idag fick jag ett sms från Conny, Maxis ägare. "Min" lilla Maxi har blivit pappa till fem flickor och en pojke. Jag har nyss tittat på dem på www.rodjebacken.com. Det vore roligt, om Stina kunde få en lovande pojke, som skulle kunna placeras hos fodervärd och som sedan blir avelshane. Att ha en fertil hane i samma lägenhet som okastrerade honor är ingen bra idé, tycker jag men kul om våra linjer får gå vidare. 

Att starta en uppfödning innebär ett stort ansvar. En seriös uppfödare bör, som jag ofta tjatar om, göra de kontroller som går att göra (ultraljud hjärta och njurar), givetvis också tillse att kattlådan hålls fräsch, att katten serveras bra mat, att den borstas och kammas minst en gång per vecka, att klorna klipps regelbundet m.m m.m. Egentligen bör alla kattägare leva efter det, jag nyss nämnt. Det uppfödaren också måste (finns inga regler så egentligen borde det stå "bör") är att delta i olika utbildningar, som gäller katter. Själv är jag ännu inte så erfaren som uppfödare men jag tar alla möjligheter, jag får, till att förkovra mig. Jag gick för drygt två år sedan en mycket givande 2-dagarsutbildning "Avel med framgång". Den kan jag rekommendera. Den anordnas av och till i Stockholmsområdet. Förra året deltog jag i en utbildning med temat "Kattsex". Innehållet i kursen var bra men den pedagogiska förmågan hos kursledaren lämnade en del övrigt att önska. Torsdagen 21 maj ska Ove och jag åka på "Uppfödarkväll" på Grizzly Zoo i Barkarby. Personal från Evedensia djursjukhus kommer att hålla i en föreläsning om förlossningskomplikationer. Därefter en "frågehörna". Mingel med tilltugg och en liten gåva känns också trevligt. Informationen om "Grizzlykvällen" fick jag genom Järva kattklubbs facebooksida.  Anmälan ska skickas senast 18 maj till: https://sv-se.facebook.com/JarvaKattklubb. Givetvis borde ju detta också stå på Järva kattklubbs hemsida men det gör det inte. Jag och en annan medlem i klubben, Kicki, kommer inom kort att ta över ansvaret för hemsidan. Jag lovar att bevaka allt, som kan vara intressant för kattägare och att hålla sidan uposteras. Jag hoppas också att komma med på Pawpeds grundkurs I inom ett år. Kön till kursen är lång, > 1 år. Förhoppningsvis kommer fler kurser att starta eftersom intresset är så stort.

Jag hoppas vi träffas på Grizzly Zoo den 18:de. Titta också gärna efter andra utbildningar och anmäl dig! Ju mer man kan desto roligare blir det att ha katt. På köpet stiftar man många trevliga bekantskaper.

 
7 maj 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)