Uppskattar

Det är viktigt att redan tidigt i kattungens liv vänja den vid att bli hanterad. Den bör lära sig att människor vill den väl och att det är spännande - men inte farligt - att utforska nya saker utanför det trygga kattboet. Sandie blir orolig, om kattungarna "piper", vilket de gör, när man tar upp dem men sedan tycker de det är kul och då blir Sandie lugn igen. Jag brukar hålla dem mot mig, klappa och prata med dem. Då slutar de skrika och efter en stund signalerar de att de vill göra små utflykter, dvs gå runt på soffan. De pigga ögonen samlar intryck hela tiden och kattungen är väldigt koncentrerad. Allt det den ser och upplever, ska den minnas och använda sig av, när den så småningom allt mer ska klara sig på egen tass.

Kattungarnas "farmor" (ägaren till deras pappa) Ulrica skrev ett sms idag och berättade att hennes Duchesse, vars förra kull föddes i november och nyss flyttat, är dräktig igen. Kattjejer är fantastiskt duktiga på att spotta ut sina p-piller och det är det som hänt och Hercules, Ulricas avelshane, var inte sen att upptäcka det. Stina har också fått p-piller sedan några veckor tillbaka men det är endast i väntan på att hon ska kastreras. Jag vill bara vänta tills kattungarna blivit lite äldre, kanske till och med flyttat. En sak om sänder är kanske bäst - enklast iallafall. Nickes Sibiriska katt, Saga, fördrar sin "body" väl. Skönt att det finns sådana att köpa numera. För mig känns det som djurplågeri att använda tratt på huvudet på katter, när de är nyopererade.

Tingla är en brun colorpoint precis som Tudor och Truls är blå, även han colorpoint. Från och med nu kommer jag att fotografera dem lite mer, för nu är det inte lika viktigt att de får vara nära varandra och sin mamma hela tiden. De ska istället mer och mer lära sig tycka om att också vara med människor och uppskatta "människomys".

 
14 feb 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)