Utbrytarkungen

Redan i söndags började jag planera för att ge kattungarna tillträde till hela lägenheten - med undantag av sovrummet. Kattungar har en otrolig förmåga att hitta krypin, så vi har täppt till alla gömställen där de skulle kunna ta sig in, åtminstone trodde jag det innan idag. Återkommer till det. 

Varken i måndags eller igår blev detta verklighet. Vi insåg att vi helt enkelt inte skulle hinna övervaka dem, när de väl skulle få springa fritt i bostaden. Det är viktigt så vi ser att de hittar till kattlådan och inte förvillar sig. Planen var tänkt att genomföras idag istället. Så blev det inte.

Från början hade vi en lägre masonitskiva för dörröppningen men mycket snart var den för låg. Jag såg många små tassar och huvuden på och ovanför skivan och jag insåg snabbt att vi behövde en högre. Ove sågade till en ny, högre avspärrning och småttingarna accepterade att de inte längre kunde titta ut i ”friheten” men idag hände det....

Ove hade serverat kattungarna frukost, de hade ätit med god aptit och var nu både pigga och lekfulla. Jag satte mig i soffan och började skriva lite och då, plötsligt, ser jag ett litet huvud i dörröppningen och därefter hur hela kattungen drar och sparkar sig upp och omedelbart hoppar ner på golvet i vardagsrummet. Landningen var inte perfekt men utbrytarkungen, Laban, var helnöjd. Rummet kändes nog oändligt stort för en liten kisse och det gjorde honom överlycklig. Han rusade över golvet, rullade runt och fortsatte springa. Han var sååå lycklig!!! Sandie var inte lika nöjd. Hon hade inte den koll hon ville ha och försökte reda ut situationen genom att lugna ner sin son med med tassen, tryckte ner honom mot golvet. Så snart hon släppte honom fri, fortsatte han att springa.

När Laban till sist blev trött lyfte jag tillbaka honom in i kattrummet, där syskonen också ”levt rövare”. Alla kattungarna fick sedan lunch och därefter somnade de och sov i nästan två timmar. Vad som hände när de vaknade berättar jag imorgon.

22 maj 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)