Ute hela dagen

Under natten måste kattungarna vara i hagen. De är inte att lita på ännu. De hittar inte i lägenheten och de har ännu inte förstått vad lådan med pellets ska användas till. Stina är huvudsakligt matförråd för båda kattungarna. Flinga äter lite av bebisfröna men Primus är inte intresserad alls. Ove vispade ihop lite tillägg (för kattungar) och det smakade han av och likaså provade han att äta lite mjukost. 

Primus är lika nyfiken som Flinga, när det gäller att utforska vardagsrummet. Däremot har han inte kommit på att det kan vara roligt att slå efter en vippa men det har hon. Hon fäktar med sina små framtassar på fjädrarna och följer vippan med blicken, när man rör den. Primus ägnar mer av sin tid åt mys. Han sitter gärna i soffan och blir klappad. 

Stina har slutat gnälla på sina barn, när de knallar iväg från henne. Hon har insett att de inte försvinner och att hon kan ha koll på dem utan att vara alldeles bredvid. Kattungarna har varit "ute" hela dagen och när de blivit akut trötta, har de hittat till varandra och lagt sig tillsammans under soffan. När de vaknade, bar Ove dem till kisslådan och vi hoppades att de skulle förstå att kissa där men det gjorde de inte. De hasade därifrån efter att ha krafsat bland pelletsen lite grann. Vi struntar i det - vi har inte tränat våra tidigare kullar och de har utan vår inblandning förstått att kattlådan är deras toalett.

Ytterligare två personer har hört av sig med förhoppning om att få köpa en kattunge. De som mailat verkar veta vad det innebär att ha katt och har fattat ett genomtänkt beslut om att köpa en kattunge. Den sista av de två har en Birma, som blivit av med sin hundkompis och nu visar att han behöver en ny kamrat. Det värmer mitt hjärta, när omtanken om husdjuret är stor, att ägaren anstränger sig att "läsa av" sin - i det här fallet - kisse. Jag tipsade båda om att höra av sig till Ulrica.

Filmen vi ser på är strax slut och vi ska stänga in kattungarna i hagen tillsammans med sin mamma över natten (naturligtvis kan Stina ta sig ut, om hon vill).

10 dec 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)