Ute hela dagen

Kattungarna har verkligen fått smak på balkonglivet. När jag steg upp imorse sov de; Trulle på bordet, som han brukar, Tudor på det lilla klätterträdet och Tingla på bänken framför fönstret till balkongen. De märkte direkt, när jag satte på TV:n, låg kvar en stund, sträckte på sig och hoppade sedan ner från sina sovplatser. Så snart de satte tassarna på golvet blev det högsta fart. De jagade varandra och fick till och med med sig Sandie och Stisse (iallafall en liten stund), som egentligen inte verkade tycka att det var direkt roligt men ändå sprang med några varv.

Igår fick småkissarna riktig smak balkonglivet och redan vid halv elvatiden satt de alla tre framför balkongdörren. Tingla hade tagit på sig rollen som ordförande och - hör och häpna - hon jamade högt som en signal till mig att öppna dörren. Lydigt reste jag mig och verkställde ordern :-). Alla tre skuttade ut och Stina följde med. Hon lade sig högst uppe på klätterställningen tillsammans med Tudor. Tingla och Trulle tog plats i vaggan. Den är rätt djup och inifrån lägenheten ser man dem bara genom att öronen sticker upp. Efter en dryg halvtimme kom Sandie och Tudor in men de båda andra låg kvar. Efter en stund hade de somnat tätt intill varandra. Med korta avbrott för mat och kattlåda har Tingla och Truls varit ute hela dagen. Tudor valde att sova ett par timmar i sängen tillsammans med Stina och Stisse men även han har varit ute mycket. Vid halv åtta bar Ove in kattungarna och förklarade för dem att "nu räcker det för idag, imorgon får ni gå ut igen".

Idag har Ove skickat in anmälan till klubbmästerskapet 27:e maj. Av alla årets dagar har Ragdollklubben valt just det datum som Stockholms katthem beslutat att ha sin aktivitetsdag - en heldag för planering, "brainstorming" och annat som kan komma upp. Helst skulle jag vilja delta i både klubbmästerskapet och aktivitetsdagen men nu måste jag välja. Eftersom jag behöver veta, hur styrelsen för katthemmet arbetar och jag också behöver lära känna de andra i styrelsen, har jag bestämt mig för att det blir katthemmet. Ove åker för att "bevaka" Sissel.

Jag har bara varit med och organiserat en utställning tidigare men jag vet ändå, hur mycket arbete en utställning innebär. Lohärads bygdegård, 13 km utanför Norrtälje, är bokad, två domare har tackat ja, flera i styrelsen har lovat hjälpa till men det behövs fler händer, hjärnor och muskler för att allt ska fungera. Detta är Ragdollklubbens egen utställning och jag hoppas att medlemmarna är villiga att hjälpa till och att vi får tillräckligt många katter anmälda, 55 är max. Burar ska monteras (både upp och ner), lotterier ska förberedas (tigga vinster), veterinär ska bokas och eventuellt transporteras, vilka tar betalt, ansvarar för att toaletterna hålls fräscha, massor, massor att tänka på och inte minst - vem tillser att utställningen "plockas ner"? Den här gången deltar jag inte alls för ovanlighetens skull.

Imorgon kommer jag att berätta något jättespännande, som gäller katthemmet.

 

6 apr 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)