Uteliggare

Att vara hemlös är säkert jobbigt alla årstider men den kalla årstiden måste det vara rent förfärligt. Människorna kan iallafall tigga och få ihop pengar så att det räcker att köpa mat och i bästa fall ett busskort. Pengarna räcker inte direkt till några kulinariska läckerheter men de hemlösa människorna slipper iallafall svälta till skillnad från ”uteliggarkatterna”. Katterna kan inte heller stiga på nattbussen för att få lite värme. Det finns inga katthärbärgen heller och om det funnes, skulle katterna ändå inte våga sig dit, eftersom de människor de träffat inte varit av den sort man önskar sig. De hemlösa katterna måste istället fångas in - ett i de flesta fall tålamodsprövande arbete under usla förhållanden för ett gäng fantastiska människor - volontärerna!!!

I morgondagens avsnitt av Prata Katt berättar Helena om sitt arbete i Akutgruppen, en idéell förening som hjälper hemlösa katter i Stockholmstrakten. Helena har flera gånger bett mig att komma med och arbeta aktivt för föreningen men jag har inte riktigt sett mig ha möjlighet att avsätta den tid jag tycker jag borde, om jag anmäler mig till styrelsearbete där. Kanske iallafall att jag kan överväga att göra något framöver - lite beroende på hur utvecklingen går med Prata Katt och hur mycket tid jag behöver ägna åt kurserna i Seniornet. Jag vill verkligen göra något för djur - människor också - men det går ju inte att hjälpa till överallt. WWF är ett självklart val - där är jag medlem, till katterna på  Kattstallet är jag fadder och nu står valet mellan Akutgruppen och World Animal Protection. Tänk om alla i vårt land skulle skänka en krona till en ”djurpott”! Tänk att kunna fördela 10 miljoner kronor på utsatta djur bara i vårt land. 

Vi hade vårt första ”riktiga” möte i Prata Katt idag. Det betyder att vi ska regelbundet träffas alla tre och planera hur vi går vidare med podden. Elin och Leo kom till mig och mötet startade klockan 14. Vi har även tidigare träffats och diskuterat vad vi vill göra i podden men det har oftast varit endast Elin och jag. Vi har skrivit minnesanteckningar från mötena och med hjälp av Dropbox har vi haft en rätt god organisation men nu har vi beslutat att ta steget vidare; bli mer formella med dagordning, protokoll, inplanerade möten med oss alla tre närvarande och en mer genomtänkt organisation i DropBox. Några fler spännande saker bestämdes också och mer om det imorgon.

Till sist en bild från Ethel på Tyresö, där syskonparet Safir och Blue nyligen firat både sin första julafton och sin första nyårshelg.

 
2 jan 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)