Uteliggare

Alla, i alla fall i Västvärlden, har och påverkas fortfarande av det förfärliga viruset Covid 19. Jag talar nu inte enbart om människor. Även djur berörs. De blir inte sjuka men drabbas indirekt? 

Om antalet tvåbenta uteliggare ökar på vår/försommar vet jag inte men att det föds en ökad mängd kattungar då, som ingen tar hand om, är tyvär ett faktum. Hur kommer det sig? Svaret är att kattens brunst påverkas av dagsljuset. I mars har dagarna blivit både ljusare och längre, katterna börjar ropa och parar sig sedan. Därav uttrycket marskatter. Förvisso föds kattungar året runt men långt ifrån lika många som i maj/junii. Hemlösa kattungar har kanske större möjlighet att få ett hem än vuxna, förvildade katter. Sedan min tid i styrelsen i Stockholms katthem, vill jag påstå att de kattungar som fångats in är de mest eftertraktade (detta sagt helt utan vetenskaplig grund).

Kattstallet är ett katthem, som ligger betydligt närmare mig än Stockholms katthem. Därför var det naturligt att det var där Elin och jag spelade in vårt avsnitt om katthem i vår podd, Prata Katt. Där var också trevligt och mycket välordnat för gästerna, såväl besökarna som de inneboende. Idag gick mina tankar till dessa henlösa och jag "gick in på" Kattstallets hemsida. Även om katter inte kan smittas av människans nya variant av cironavuruset, påverkas de ändå. Denna text hittade jag på Kattstallets startsida idag:
- Med anledning av COVID-19 ställer vi in samtliga arrangemang under mars och april samt stänger för allmänheten. Är du intresserad av att adoptera katt? Vi tar emot och bemannar för tidsbokade besök (som du kan boka här)".


Arbetet på katthemmet är idéellt och man beroende av ekonomiskt stöd från kattvänner. Ett medlemskap kostar 260 kr. En kastrerad, vaccinerad, ID-märkt och försäkrad katt kostar 2 100 kr ( försäkringen kan övertas av den nya ägaren).

14 apr 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)