Utställare eller besökare

Egentligen är rubriken i dagens inlägg inte helt korrekt; utställare är ju också besökare men med besökare menar jag "icke-utställare". När jag besökte min första utställning var det förvisso som kattägare men inte som utställare, så idag berättar jag om vad jag kom fram till då.

Jag kände redan i entrén att det låg förväntan i luften. Alla utställarna hade förberett sig för en heldag framför burarna, där deras pälsklingar redan var installerade. Burarna var klädda i fina tyger, slarvigt kallade burskynken men det rätta ordet är burklädslar, den ena vackrare än den andra; ofta med uppfödarens namn som stiligt och väl synligt broderats på tyget. Ägarna till de vackra katterna satt i sina utfällda utställningsstolar med kattens dokumentation och "pälsprodukter" i en väska och mat och kaffe för en hel dag på utställning. Många hade också tagit med hopfällbara trimbord.

Jag såg katter överallt och kunde se skyltar som visade vilken ras katten hörde till men jag hade ingen aning om vad t.ex. Grupp I, Gr II, Grupp III osv. betydde. Så här förhåller det sig: katterna delas in i grupper och de katter som tillhör Grupp I är de långhåriga, Grupp II de semilånghåriga (halvlånghåriga) Grupp III orientalerna och Grupp IV de korthåriga.

Oj, jag kom bara en liten bit om utställning men lite mer blir det imorgon. Nu måste jag sluta, för morgondagens morgon och förmiddag kommer att bli intensiva. Klockan 08 ska Stina tas om hand på Väsby Djursjukhus, där hon ska sövas och en, ev, fler tänder ska dras ut. Den dåliga tanden upptäcktes på hälsoundersökningen för en dryg månad sedan. Jag är så glad över att hon inte behövt plågas av tandvärk och vill betona hur viktigt det är att ta den äldre katten (från 7 år) till veterinären för "genomgång", även om den inte visar några tecken på att något inte står rätt till. 
Själv kan jag inte följa med, för imorgon kommer ett journalistteam, vet inte om det är två eller tre) för att göra ett reportage om den kommande informationsträffen om SeniorNet's kurser. Innan dess har jag en del att göra.

 

9 jan 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)