Utställning

Tidig morgon - klockan ringde redan 06:40. Jag har, med några få undantag, aldrig kommit för sent till något men under de första 50 åren i livet kom jag heller aldrig för tidigt. Numera - med färre tider att passa - kommer jag alltid i god tid, dvs hellre 10 minuter för tidigt än att behöva stressa för att hinna i tid. För 15 år sedan hade jag ställt klockan på 07:00 men hur mycket mer utvilad hade jag varit av det? 

Exakt 08:03 lämnade vi Gjuteribacken 21B för att styra kosan mot Birka kattklubbs utställning i Sollentuna rackethall. Jag skulle ta första passet i entrén, ta betalt och sälja kataloger. Tänk, så olika man fungerar, när något ska organiseras. Hade jag varit ansvarig för detta, hade det funnits ett kassaskrin med växelpengar på ett uppmonterat bord, en sax för att lättare kunna öppna alla kartongerna med kattmat, som Royal Canin sponsrar klubben med, informerat om de olika biljettblocken som låg på en kartong osv. Istället fick jag gå och fråga i prisrummet, där man inte heller kunde besvara de flesta av mina frågor. Det jag inte fått information om skapade jag egna rutiner kring och så fick det bli. Efter två timmar tog Ove vid och jag flyttade till en annan stol snett över golvet, där Carina dukat upp ett bord med tidningar, t-shirts, munkjackor och diverse annat ur Ragdollklubbens sortiment (från shoppen). 

Flickorna Spinett, Sissel och Mitzi, var placerade i burarna bredvid varandra, båda välfriserade och jättevackra. Annelie, Smulans "mamma" kom tillsammans med sin mamma och de konstaterade båda att Sissel och Smulan är mycket lika varandra. Tyvärr hade Annelie besvär med sin rygg men hon hann ändå se många fina katter, innan hon återvände hem till Grödinge. 

Sissel bedömdes av en manlig domare. Jag tror att jag utan att överdriva vågar påstå att utställarna till minst 80% består av kvinnor men så kvinnodominerat brukar det inte vara i domarkåren. Vem som dömde Mitzi vet jag faktiskt inte. När jag fick möjlighet att titta på "mina flickor" hade båda varit på domarbordet och BÅDA NOMINERATS till panel, där alla nominerade katter tävlar mot varandra och bedöms av alla domarna, som sedannutser den bästa av dessa. Sissel vann inte men att komma till panel är mycket, mycket bra. Ove, jag och Carina presentade Lotta, vår fodervärd, och Carina Jadbris, som numera äger Mitzy, med en kokard (rosett av fina band). Allra gladast för kokarderna och den medalj katterna fick var Love, Carina J:s son. 

Dagen var inte slut där men jag berättar mer imorgon. Nu vill jag visa Kajsa och Buster, Sinas 2-åringar och också två bilder på Sissel. Jag får fler photos från utställningen imorgon, hoppas jag.

 
19 nov 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)