Utställning

Både Stina och Sandie har varit väldigt smala flera veckor efter att deras kattungar flyttat men Sissel är i ovanligt god kondition, trots att hennes kattungar nyligen kommit till sina ”för-alltid-hem”. Lotta vill tävla med Sissel och Ruby på Nerikes utställning i slutet av januari och det bedömer vi ska vara ok för Sissel. Ove ska anmäla henne imorgon.

Utställningen i Örebro tar emot nästan dubbelt så många katter som stockholmsutställningarna brukar ta. Sissel har varit med där tidigare men då var inte jag med. Tyvärr sammanfaller inte sällan aktiviteter på Stockholms katthem med Ragdollklubbens arrangemang och så var det då. Den här gången hoppas jag kunna följa med. Örebrotåget stannar här i Sundbyberg, så då slipper vi ta bilen och det välkomnar jag. Jag gillar att åka tåg men avskyr att bila.

Det var SVERAK som 1983 beslutade att katten borde ha en egen dag och att denna dag skulle vara den 1:a Advent. SVERAK-traditionen lever vidare och Kattens Dag har numera blivit ett begrepp för andra organisationer och företag som passar på att fira katten under Adventshelgen. Inte sällan har man istället för söndagen valt att fira kisse redan på lördagen. 

Stockholms kattklubb har klubbmästerskap på Hornbach lördagen 2 december (1:a advent är den 3:e). Dit åker Ove och tittar på vackra katter. Det är verkligen inte alla helger vi har ett ”spikat program” men nu har det varit så några helger i rad; den gångna helgen var jag i Uppsala och den kommande ska Carina och jag gå på Sweden International Horse Show på lördagen och på söndagen ska jag med stor säkerhet vara på SEA för katthemmets räkning. Det är trevligt med kattarrangemang men synd när aktiviteterna krockar men ibland måste man välja.

Idag har vi utövat kattvård - både päls och naglar är fixade. Idag tyckte Stisse att det var extra härligt. Han spann under hela kamningen, han till och med lät mig kamma magen utan att vilja hjälpa till med munnen :-).

27 nov 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)