Utställning denna helg

Birka kattklubb har varje år utställning i november - så även i år. Utställningen hålls i Täljehallen, där jag varit ett par gånger tidigare. Tyvärr har vi inte tid att åka dit. Hallen är trevlig - jag har varit där ett par gånger tidigare men jag föredrar ändå Sollentuna Rackethall, eftersom den ligger närmare oss. Jag vet att många vackra katter kommer att finnas till beskådande där, för utställningen är fulltecknad.

Sissel är den enda av våra katter, som ställts ut på en 2-certifikatsutställning. Redan första gången, som kattunge, gick hon vidare till en andra bedömning. Sedan fortsatte hon sin väg framåt, gick till panel och blev BIV (bäst i variant) i sin färg. Jag trodde inte att jag skulle fästa så stor vikt vid utställningsresultat, eftersom jag inte skaffat mina katter för att tävla med men när Sissel fick dessa fantastiska omdömen kände jag mig både stolt och glad. Det är tack vare Lotta, som Sissel nu har titeln Champion, eftersom jag själv inte vill bada och föna en katt, som absolut inte gillar det. Jag påstår att ingen katt tycker om det men att några står ut bättre med behandlingen. Jag tror dessutom att katten märker, när ägaren känner sig tveksam till hanteringen.

En gång har Sandie ställts ut men inte på en SVERAK-utställning, utan när Järva kattklubb ville visa olika raser på ett evenemang på Solvalla. Hon led verkligen - stod längst in i ett hörn med huvudet vänt från publiken. Så fungerar inte Sissel. Redan på den första utställningen mötte hon publikens blickar som om hon ville säga: ”tittar du på mig, så tittar jag på dig”. Inte heller är hon besvärad av domarens hantering, så det är nog bara badet och fönen, som hon tycker är onödiga. För övrigt kan jag berätta att hon alltid fått högsta bedömningspoäng på just pälsen.

Om hon ska kunna gå vidare mot nästa titel, Internationell champion, måste hon åka utomlands. Det krävs då tre certifikat tagna i minst två länder av tre olika domare. Återstår att se om Lotta vill fortsätta tävla med henne.

17 nov 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)